traducció - translate - traducción

27.5.18

Catalans que destruiran Espanya | FRANCESC CANOSA

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


FRANCESC CANOSA 

Un dia Catalunya es va creure que era Hogwarts. L’escola de màgia on estudia Harry Potter. Un dia Catalunya es va creure que del seu barret foradat de suor en sortirien conills escabetxats amb cassigalls de misericòrdia del davantal de la padrina. I xais, senglars, lleons, musaranyes biòniques de tres caps pilotant un transbordador espacial de samfaina; ratolins desguitarrats fent surf a les mil mels salines... Un dia Catalunya creia que podia fer aparèixer una nova Espanya amb els seus trucs. Que la podia canviar, transformar, metamorfosar. Que era el seu deure, obligació, missió, l’exigència del sindicat de bruixes, bruixots, nigromants de l’LSD. El catalanisme era el truc màgic. El catalanisme: el placebo. El xiclet. La rotonda. El catalanisme, el barret, la barretina, la barretada, que entre el segle XIX i el XX creia que amb txas, txes i abracadabra tot es capgirava.

Cap conill. Cap criatura viva, morta, vegetal, mineral. Quan el poeta Joan Maragall escriu allò (1898) de... “Escolta, Espanya -la veu d’un fill que et parla en llengua no castellana...”, li contesten: “ Por Cataluña no me viene nada ”. Quan el president de la Mancomunitat Enric Prat de la Riba (1914) vol que tot l’Estat tingui microautonomies i Catalunya esdevingui motlle de progrés, modernitat, democràcia, i llança la vareta de paraules del futur: “I la direcció dels corrents universals, que no són encara el demà però van creant-lo, ens asseguren que serà triomfal per a Catalunya, i d’estreta germanor amb els altres pobles hispànics”, li responen: “ Su tabaco, gracias ”. Quan... Quan no surt mai cap conill durant més d’un segle. Quan no surt ni una formiga filetejada amb bisturí galàctic. Ni una puça seccionada amb tallador làser. Quan no surt res és que el truc no funciona. Perquè el truc, barret, mag i la màgia són altres. Abracadabra!

Ara sí que al·lucinareu. Ara sí que veureu papallones macrocefàliques ruixant barbitúrics de coloraines a cavall de cabres a turboreacció sense carnet. Perquè el truc de veritat no era transformar Espanya. El truc ve ara: destruir Espanya. Aquesta és la transformació real que farà una força genèticament catalana: Ciutadans. El partit de la destral d’un Jack Nicholson perseguint la seva família a l’Hotel Overlook a  El resplendor. Ciutadans, el partit patri que va néixer per decapitar la llengua catalana. El partit nacional que cop a cop vol guillotinar la societat catalana. El partit de carboni 14 català que no en té prou amb Catalunya i vol tallar el cap a Espanya. El partit del gran truc de destrucció massiva. El partit que ho farà desaparèixer tot. Txas!

Com a bon encantador de criatures inanimades Albert Rivera sap que mitològicament bruixes i bruixots pactaven amb els diables. L’acord dona superpoders però el hòlding del mal t’obliga a no abandonar mai el pacte fins que ells volen. I el bruixot ha de complir i socialitzar el patiment amb els seus trucs. Destruir Catalunya i Espanya no és fàcil, per això Rivera s’ha buscat un ajudant: Pedro Sánchez de Rivera. Que té un partit, el PSOE, que ara ja forma part del barret de Ciutadans. L’encanteri Loctite funcionarà. I Rivera serà president del govern amb el suport màgic del PSOE. Abracadabra! Aquest serà el truc de revenja dels catalans després de més d’un segle: destruir Espanya. Ciutadans és, de fet, el submarí nuclear de l’independentisme.

Ho va deixar escrit Damas Calvet. Va col·laborar en la construcció del primer submarí ( Ictíneo ) del món. Fet pel seu amic Narcís Monturiol. L’enginyer i poeta Calvet ja ens va donar pistes encriptades en un dels seus poemes del 1870: “Per ésser bruixa, senyora, / és la fe lo que més cal: / que amb la fe los dons s’alcen / tant de Déu com de Satà”. Tot, amics espanyols, ja estava anunciat. Però necessitareu gel. Tranquils, Calvet també us pot ajudar. Té un llibre màgic: Fabricación de hielo. Explica com construir una màquina que fa cent quilograms de gel per hora. Us caldrà per quan surti el conill amb la destral del barret i necessiteu gel per alliberar-vos del dolor. Serà màgia catalana.

Font: Catalans que destruiran Espanya

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark