traducció - translate - traducción

23.11.23

Catalunya i el País Valencià acapararien la meitat de la condonació del deute

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial
Pots seguir el Canal de Telegram Arxiu PPCC: :https://t.me/arxiu_PPCC


La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero JUAN CARLOS HIDALGO / EFE.


J. Guillamon • 22 de novembre de 2023

Gestha precisa en un comunicat publicat aquest dimecres que les autonomies que es veurien més beneficiades serien Catalunya, que podria cancel·lar 14.647 milions d’euros, la Comunitat Valenciana (14.093 milions), Andalusia (5.696 milions) i la Comunitat de Madrid (3.473 milions).

A aquestes comunitats les seguirien Castella i Lleó (2.612 milions), Castella-la Manxa (2.404), Canàries (2.633), País Basc (2.332), Balears (2.110), Múrcia (1.749), Galícia (1.721), Aragó (1.417), Navarra (819), Astúries (652), Extremadura (545), Cantàbria (507) i La Rioja (358).

Segons precisen els tècnics, han realitzat els seus càlculs tenint en compte tant a les comunitats adherides al Fons de Liquiditat Autonòmics (FLA) com les que no (Madrid), i també les autonomies que no són de règim comú (Navarra i País Basc).

Així mateix, afegeixen que la possible condonació del deute és un “simple ajust intern” que no tindria efectes cap a l’exterior d’Espanya, per la qual cosa el seu nivell d’endeutament públic seria el mateix i els compromisos amb la Unió Europea no es veurien afectats.

“Les comunitats autònomes reduirien una part del cost d’interessos i aconseguirien millor l’objectiu de dèficit i l’Estat podria veure’s afectat menys si necessita endeutar-se per fer les transferències a determinades comunitats perquè cancel·lin una part dels deutes amb tercers, bé a les comunitats no acollides al FLA o perquè l’import de la cancel·lació assignada a algunes comunitats excedeix del deute amb el FLA”, recull el comunicat.

A més, Gestha advoca per un gran pacte amb les comunitats per a accelerar la reforma del sistema de finançament autonòmic i recorden que l’actual model “ha caducat” i que està provocant importants dèficits de finançament, per la qual cosa insten a totes les formacions parlamentàries que s’esforcin perquè no es bloquegi aquesta reforma “prioritària.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial
Pots seguir el Canal de Telegram Arxiu PPCC: :https://t.me/arxiu_PPCC

Share/Bookmark

1 comentari :

European ha dit...

A brilliant read! Your post is both insightful and well-crafted. Appreciate you sharing your valuable perspective.