traducció - translate - traducción

18.10.10

REACCIONAREM O FAREM COM SEMPRE?

http://www.vilaweb.cat/noticia/3790995/govern-espanyol-refusa-tramitacio-la-ilp-televisio-sense-fronteres.html

El govern espanyol refusa la tramitació de la ILP Televisió Sense Fronteres

Acció Cultural del País Valencià havia lliurat 650.000 signatures a favor de les emissions de TV3 al País Valencià · És el primer cop que el govern espanyol tomba una ILP abans de passar pel congrés
El govern espanyol ha refusat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP)Televisió Sense Fronteres que havia de garantir les emissions de TV3 al País Valencià. Segons ha fet públic aquest dilluns, el govern espanyol 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) havia presentat al congrés espanyol 650.000 signatures favorables a la ILP, que necessitava un mínim de 500.000 firmes vàlides per tirar endavant.
Segons fonts de la Moncloa, la mesura obligaria a la creació d'un nou múltiplex, perquè la ILP, afirmen, pretenia utilitzar un espai de banda ampla que l'executiu preveu destinar a la televisió per a mòbils, l'anomenat divident digital.
En un document enviat al congrés, l'executiu espanyol assegura que 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'.

Fonts de la Moncloa han volgut remarcar que el veto no és a les emissions de TV3 al País Valencià, perquè es podrien fer realitat si el govern de Francisco Camps s'avingués a signar un conveni amb la Generalitat.

Per contra, apunten, si s'arribés a aprovar la ILP obligaria l'estat a crear un nou múltiplex, perquè l'ample de banda que reclama esta reservat a la televisió per a mòbils.
ACPV no ha rebut cap comunicació oficial
L'entitat impulsora de la ILP, Acció Cultural del País Valencià, no ha rebut cap comunicació oficial de la decisió del govern i ha anunciat que demà respondrà la decisió quan en tingui més informació.

Espanya liquida en un segon la costosa ILP Televisió Sense Fronteres

L’esforç de milers i milers de ciutadans haurà tornat a ser debades. El govern espanyol ha rebutjat avui la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense Fronteres que s’havia presentat al Congrés espanyol amb l’aval de fins a 650.000 signatures. L’excusa espanyola ha estat que la iniciativa “no presta conformitat a la seva tramitació”, i perquè tindria com a conseqüència un augment pressupostari. Aquesta ILP pretenia principalment garantir les emissions de TV3 al País Valencià.
Share/Bookmark

2 comentaris :

Antígona ha dit...

La caverna espanyola mai no ha deixat les armes per atacar Catalunya des de tots els fronts possibles.

Si les espases i els canons els han hagut de desar a les vitrines i als museus, ara ataquen amb lleis, que fan a mida de llurs interessos.

Els catalans no només hem perdut l'esperit guerrer -si algun dia el vam tenir- sinó que ens hem deixat estovar de manera ignominiosa.

Potser ja seria hora de donar resposta contundent a la caverna mesetària: contra les seves lleis, insubmissió; contra les seves cadenes, independència.

Mercè

Boladevidre ha dit...

No puc estar més d'acord amb tu, Antígona, que un dia t'enfrontares a Creont...