traducció - translate - traducción

16.2.14

La Via Catalana és Official World Record !!

Cal saber-ho i fer-ne difusió.

Que serveixi per publicitar-nos i reconèixer el esforç fet per tothom.
Ara només ens falten els polítics que vulguin fer la DUI.

Està registrada com la 'Cadena humana més llarga organitzada dins un estat membre de la Unió Europea'

L'organització Official World Record (OWR) va anunciar, a finals d'agost que faria totes les gestions i controls pertinents perquè pogués ser inscrita i validada com a rècord mundial. Gairebé una setmana més tard, l'organització ha emès una nota de premsa en la qual certifica que la cadena humana és la més llarga i més nombrosa que s'ha fet mai a la Unió Europea.

Nota de premsa de la OWR:
El passat 11 de setembre de 2013, més de 1.600.000 persones, van anar a una cadena humana organitzada per l'ANC (Assembla Nacional Catalana). El recorregut de la cadena tenia una distància de més de 400 km. 400 quilòmetres a Catalunya i també alguns quilòmetres a la Catalunya del Nord (França) i al País Valencià, dues regions on també es parla l'idioma català.
Aquesta cadena es va organitzar per exigir el dret a recuperar per als catalans un estat independent que tenien abans de la invasió espanyola del 1714. Tal va ser la quantitat de gent que va arribar de forma inesperada, que algunes seccions de la cadena es van diversificar en altres cadenes en els llocs més inesperats, entre els quals s'inclou el "Fossar de les Moreres", punt de referència de Barcelona, on els catalans van enterrar als defensors de la seva llibertat durant la invasió militar espanyola el 1714.
El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz va xifrar la participació en 400.000 persones, el que és impossible, ja que seria únicament comptant una persona per metre durant tot el recorregut. Els voluntaris i empleats de la nostra organització per verificar el rècord, van comprovar com en la major part de la ruta, hi havia una cadena doble o triple, però a més hi havia diversos trams on hi havia un grup gran de persones, que va arribar a la seva màxima expressió a l’àrea metropolitana. Es van crear cadenes secundàries i manifestacions als carrers. Només a Barcelona, l'assistència es va xifrar en 500.000 persones segons la Guàrdia Urbana, i el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, va dir que en tota la via hi havia 1,6 milions de persones. D'acord amb l'ANC aquest nombre podria ser fins i tot una mica més alt. Per part de la nostra organització, donem per bona la quantitat de 1.600.000 persones.
La cadena es va fer sense incidents durant tot el dia, amb to festiu per part dels participants, que reclamaven la independència de Catalunya.

NINGÚ NO VA DIR QUE VOLIA VOTAR, ES UN INVENT DELS POLÍTICS!
Properament enviarem un comunicat als parlamentaris europeus i als membres del govern espanyol amb la certificació d’aquest rècord.

AMB UN PROGRAMA INFORMÀTIC S’HA FET RECOMPTE I SEMBLA QUE ES VAN SUPERAR ELS 2.100.000 PARTICIPANTS.

Share/Bookmark