traducció - translate - traducción

11.7.18

PRENGUEM NOTA: SOCIALISTES I PODEM, CONTRA EL REQUISIT DEL CATALÀ.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

PSPV i Podem s'alien amb PPCV i Ciutadans contra el requisit lingüístic del personal de les Corts

Enric Morera s'absté en la votació de la Mesa del parlament que deixa el coneixement del valencià com a mèrit per a la trentena de places que s'han de cobrir els propers mesos

La Mesa de les Corts no inclou el valencià com a requisit per als treballadors de la institució.. INMA CABALLER / CORTS VALENCIANES
La Mesa de les Corts no inclou el valencià com a requisit per als treballadors de la institució.
© INMA CABALLER / CORTS VALENCIANES
El coneixement del valencià no serà un requisit per als futurs treballadors de les Corts després de l'acord de la Mesa del parlament assolit amb els representants del PSPV, Podem, PPCV i Ciutadans i l'abstenció del representant de Compromís i president de la cambra, Enric Morera.
Carmen Martínez, Irene Gómez, Alejandro Font de Mora i Emilio Argüeso han seguit les indicacions de la Junta de Personal de la institució que es va manifestar en contra d'incloure la llengua com a condició necessària per a optar a les places d'administració, documentació, informàtica, lingüística, correcció, manteniment, atenció telefònica i majordomia per no haver estat acordat incloure el requisit en la negociació sindical. En determinades places sí que s'inclourà en l'oferta d'ocupació pública el requisit del valencià per ser una condició inherent al desenvolupament del treball, segons expliquen fonts coneixedores de l'acord.
Tant Ciutadans com el PPCV són contraris al requisit lingüístic en qualsevol àmbit de l'administració amb els arguments que suposa una barrera al talent, resulta discriminatori i pot posar en perill la cobertura de determinats serveis públics, com ara la sanitat.
PSPV i Podem, tot i que favorables com a principi general, argüeixen que en el cas de les Corts hi ha un acord sindical previ que no preveia el requisit. Qualsevol modificació de les condicions de l'oferta pública d'ocupació obligaria a renegociar amb els sindicats, que, d'altra banda, s'han declarat majoritàriament favorables a la inclusió de la competència lingüística en la funció pública però que, després, es manifesten més reticents quan s'ha d'aplicar per a places concretes.
En el cas de Podem, la seua representat a la Mesa ha fet palés el suport de la seua formació al requisit, però a l'empara d'una Llei de la Funció Pública que l'incloga com a precondició i, per tant, el deixe fora de les negociacions sindicals. Això evitaria la inseguretat jurídica que, a parer dels lletrats de les Corts, produiria l'obligatorietat de l'acreditació de la llengua pròpia com a condició per a optar a una plaça de funcionari de les Corts. De fet, aquesta inseguretat és la raó esmentada per Podem per a explicar el sentit del seu vot a la Mesa.
Pel que fa als sindicats amb representació entre el personal de les Corts, només Intersindical va demanar que el coneixement del valencià s'incloguera com a condició per a l'accés als llocs de treball oferits per la institució legislativa.
Font: PSPV i Podem s'alien amb PPCV i Ciutadans contra el requisit lingüístic del personal de les Corts - Diari La Veu

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark