traducció - translate - traducción

15.10.11

Els Borbó regnen a Espanya gràcies a un testament fals ?

FONT:

http://www.inh.cat/articles/Segons-dos-investigadors-italians-els-Borbo-regnen-a-Espanya-gracies-a-un-testament-fals


Tal com ja havien denunciat els catalans del s. XVIII, ara s'ha demostrat que el testament de Carles II, en què es deixen els estats de la corona d'Espanya a favor de Felip V, és totalment fals. Aquí us oferim la notícia que va aparèixer a la premsa a l'octubre del 2004.

Dos periodistes italians sostenen que la signatura de Carles II en el seu testament a favor de Felip d'Anjou, amb el qual es va entronitzar a Espanya la dinastia Borbó, és fals. Es basen per a això en el peritatge efectuat per dos expert judicials en grafologia (Marina Tonini, del Tribunal de Verona, i Andrea Faiello, del Tribunal de Nàpols). Segons aquestes dades, el fals document hauria estat fabricat per emissaris del rei Lluís XIV després de la mort de Carles II, per tal d'evitar que el tron ​​passés a la família Habsburg.
L'obra, que porta el títol Secretum i que serà presentat a França i Holanda en pocs mesos, va ser escrit per Rita Monaldi i Francesco Sortie. Aquest llibre es basa en documents històrics descoberts en els arxius de la cancelleria francesa, Quai d'Orsay, i a la biblioteca Marucelliana de Florència, va precisar Francesco Sortie. Ambdós investigadors van ser els autors el 2001 l'exitós imprimatur, sobre les intrigues de Luis XIV al Vaticà.
Les proves pericials, va precisar Sortie, han estat dipositades davant un notari vienès, de tal manera que puguin ser consultades per totes aquelles persones que ho desitgin.
Secretum sortirà a Holanda i després a França en pocs dies. No serà publicat a Itàlia perquè vam ser víctimes d'un sabotatge per part del Vaticà després d'haver llançat imprimatur ", va admetre Sortie." Vam decidir deixar de publicar a Itàlia ", van assegurar els autors, els quals resideixen en forma estable a Viena. També van assenyalar que el manuscrit no ha estat ofert encara a Espanya, on només s'han plantejat buscar editor després de sortir a Holanda i França.

Circumstàncies històriques
Carles II, fill de Felip IV i Mariana d'Àustria, el regnat va ser un veritable desastre, no va tenir descendència. I a la seva mort li va succeir el 1700 Felip V-nét del rei francès Lluís XIV-, encara que al tron ​​espanyol li li va sortir un altre pretendent, l'arxiduc Carles d'Àustria, descendent també d'una princesa espanyola.
Aquest enfrontament dinàstic va donar lloc a una contesa general a Europa, coneguda com a guerra de Successió, en la qual França va donar suport a Felip V, i Anglaterra, Holanda, Àustria, Portugal, Savoia i part de la Corona d'Aragó es van alinear amb l'arxiduc Carles .
Sostenen els autors que "si Carles II hagués escollit un Habsburgo-com pensava-, Joan Carles de Borbó no estaria avui en dia en el tron d'Espanya".
En Secretum, segons va explicar Sortie, es elucubrar que el suposat fals testament el "arreglar" emissaris de Lluís XIV per impedir l'accés al tron d'un Habsburg austríac, amb la col·laboració de la italiana Maria Mancini, néta del cardenal Mazzarino i antiga pretesa per Luis XIV.

Share/Bookmark

3 comentaris :

Gemma ha dit...

Menoi...si això és cert és molt fort. Ara, crec que no deu ser l'única "trampa" que hi ha hagut durant la història desgraciadament. Esclar que, tampoc sabem cap on hagués anant la història i ja no ho sabrem mai.

Boladevidre ha dit...

Certament. Però cada vegada sorgeixen més dubtes sobre la història que la censura castellana ha permès que ens expliquessin. Descobriment d'Amèrica, possibles catalanitats de Colom i Cervantes... potser algun dia s'arribi a demostrar una suplantació que, indefectiblement, provocaria revisions i estira i afluixes.... Gràcies pel comentari

Anònim ha dit...

Regnen els "Bombons" graciàs a falsedats i un cop d'estat franquista.
No cal dir que tenim un sistema democràtic en coma profund,i els metges son una colla de ex-amants del "Caudillo"