traducció - translate - traducción

15.11.17

Els flamencs insinuen que hi ha una negociació internacional pel cas català

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Peter Luykx és un polític flamenc de la Nieuw-Vlaamse Alliantie. Va ser membre de la Cambra de Representants de Bèlgica entre 2007 i 2008, i va tornar a ser diputat a partir de 2009. Viquipèdia
Una entrevista de Vilaweb al diputat belga Peter Luykx, que incomprensiblement ha passat desapercebuda, dóna a entendre que ja hi ha negociacions internacionals en marxa sobre la República Catalana.

Als flamencs se'ls escapa que ja hi ha una negociació sobre Catalunya.  

Peter Luykx és diputat del parlament belga i president del grup d’amistat que s’ha creat en aquella cambra per seguir de prop el procés català. És flamenc i membre del partit Nova Aliança Flamenca. Si ens fixem en les seves declaracions del dia 30 d'octubre del 2017 a l'entrevista que va concedir al periodista Andreu Barnils de Vilaweb, trobem aquesta perla:

"Han passat massa coses i tothom ha de saber que la negociació ha de servir per a establir les condicions del divorci, per a arribar a acords amb vista a les relacions futures entre Catalunya i Espanya. (...) Primer de tot, no crec que les eleccions resolguin el problema. Les eleccions només són una eina per a mesurar les posicions i les opinions de Catalunya."

A quina negociació es refereix el Sr. Luykx?  

Segurament a la negociació que ja varem insinuar en la hipòtesi de la taula de negociació a tres bandes ampliada en articles anteriors. Una "negociació" que ha d'establir "les relacions del divorci" entre Catalunya i Espanya després de les eleccions del 21D. El diputat flamenc ho diu prou clar. I també aclareix que les eleccions no es fan perquè hagin de resoldre res, sinó perquè "són una eina per mesurar les posicions i les opinions a Catalunya". Es a dir, que les eleccions són per calibrar la distribució de forces de cara a iniciar les negociacions a tres bandes. Tal i com varem predir. Creiem que aquestes declaracions indiquen que anem pel bon camí. També confirmen que és indispensable que les forces independentistes tinguin un excel·lent resultat de cara a iniciar les negociacions amb la màxima força possible.

La República Catalana és una realitat.

L'entrevista al Sr Luykx ha passat molt desapercebuda i és sorprenent, perquè és un pou d'informació. Molt recomanable la seva re-lectura. S'insinuen altres coses:

"El diàleg polític encara és possible i necessari, però no pas per a tornar a l’autonomia prèvia al procés. No hi ha retorn possible a la situació prèvia, després de tots els anys i la convocatòria d’un referèndum. Seria una estupidesa pensar que es pot tornar enrere. (...) Si Espanya fa ús de la força, fins i tot militar, pot quedar fora de la UE. Tanmateix, és una possibilitat que no preveig. Catalunya ha de preservar aquesta posició que s’ha guanyat, perquè a llarg termini la comunitat internacional es trobarà obligada a reconèixer la independència. (...) El govern espanyol refusa qualsevol diàleg polític. De fet, el govern espanyol es va aïllant a Europa. Com més persisteixin a refusar el diàleg més s’aïllaran a Europa. Per això, i m’agradaria repetir-ho, Catalunya és una realitat. Resistiu en la vostra posició i, com Puigdemont va demanar, feu desobediència pacífica. És una posició molt forta, la que teniu ara. (...) Penso, tal com vaig escriure ahir, que Catalunya és un realitat."

Font: Els flamencs insinuen que hi ha una negociació internacional pel cas català

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark