traducció - translate - traducción

4.1.18

Es deuen pensar que els actes no tenen conseqüències… | Partal

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

«Hi ha dies que el cinisme supera a bastament la capacitat humana d’assumir-lo»Crec jo. Perquè no se m’acut cap més explicació que aquesta: que hi ha gent que es deu pensar que els actes de les persones no tenen conseqüències. Concretament els seus actes, vull dir. Perquè és incomprensible que la mateixa gent que reclama conseqüències penals i duresa jurídica contra els líders independentistes després, com hem vist aquestes darreres hores, proven d’embolicar els independentistes en maniobres incomprensibles i impossibles, precisament a causa d’allò que han fet ells mateixos abans.

Parle, per exemple, d’aquest intent de Ciutadans d’obtenir la presidència del parlament o de pactar la mesa. Segons que sembla, van atrevir-se fins i tot a comentar-ho amb Junts per Catalunya, el partit que té el president de la Generalitat i dos consellers exiliats i el conseller Forn a la presó. Costa molt d’imaginar en quin cap pot cabre que hi hagués la possibilitat de la més mínima resposta positiva a la proposta. Ciutadans, després d’haver donat suport al 155 i al colp d’estat, després d’haver aplaudit i haver demanat condecoracions per a aquells policies espanyols que van ferir la població catalana el primer d’octubre, després d’haver-se alegrat de tenir polítics tancats a la presó, com és possible que pense –que ho pense, tan sols– que algú del bloc independentista cedirà com si res a una plasenteria com aquesta i acceptarà de pactar amb ells, com si poguessen invocar res paregut a la bona educació, després de tot això que han fet?

I encara més: per quina raó algú hauria de fer cap mena d’aproximació a aquest grup polític si és evident que la seua política impulsa i impulsarà demà mateix la repressió, pura i dura, contra l’independentisme; la negació dels drets democràtics si més no a la meitat del país; i l’agressió, violenta si cal i sense límits, contra els qui no pensem com ells. Ara, perquè els interessa i de sobte, ens volen fer veure que es pot pactar amb ells, com si fossen uns actors lleials al Parlament de Catalunya i a la sobirania de la institució, com si fossen uns adversaris que només faran servir els vots i la democràcia?

Hi ha dies que el cinisme supera a bastament la capacitat humana d’assumir-lo. I hi ha persones que deuen creure’s per damunt del bé i del mal i que deuen pensar que les seues accions no han de tenir necessàriament conseqüències. Però s’equivoquen. Com en tantes altres coses.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark