traducció - translate - traducción

25.1.17

The Catalan Referendum Conference in Brussels (Vídeo complert català)




ARA Barcelona25/01/2017
La conferència sobre el procés que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, van impartir ahir a la tarda a la sala gran del Parlament Europeu, ha tingut un impacte discret en els mitjans internacional. No obstant això, sí que se n'han fet ressò 'Politico', el canal audiovisual 'Euronews' i diversos mitjans escocesos i irlandesos, com 'The National' i 'The Irish Times'. 
"El president de Catalunya es compromet a seguir endavant amb la votació per la independència", titula 'Politico' en el seu article, que destaca que l'auditori on es va fer la conferència estava ple. "El suport d'Europa a la independència de Catalunya causaria una greu ruptura amb el govern espanyol", recalca el rotatiu. 
Per la seva banda,  'Euronews' inicia el seu article, una entrevista a Puigdemont, assegurant que "la situació política sempre es troba en punt mort entre les autoritats catalanes i espanyoles". 
El diari 'Irish Times' també s'ha fet ressò de la notícia, amb el titular: "Els líders de Catalunya s'embarquen en una ofensiva per atreure la UE". "Catalunya ha posat en marxa un intent de convèncer la UE dels mèrits del seu pla", assevera el mitjà, "enmig d'acusacions dels conservadors espanyols que l'oferta és políticament" equiparable "amb l'extrema dreta europea". 
Resultat d'imatges de The Catalan Referendum Conference in Brussels


Share/Bookmark