traducció - translate - traducción

6.3.19

Per una sola veu a Europa: impulsem una candidatura unitària a les europees

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

El proper 26 de maig es celebren les eleccions al Parlament Europeu. S’escollirà un total de 705 diputats dels 27 Estats membres, dels quals 59 correspondran a l’Estat espanyol, cinc més que el 2014 gràcies a la nova distribució de la UE post Brexit.
Coincidint amb les eleccions municipals, els comicis europeus es donaran en un escenari marcat pels judici contra els presos i preses polítiques. Tenint en compte aquesta tessitura, és important aprofitar l’altaveu de la campanya per a fer una denúncia conjunta i transversal en relació a les violacions de drets civils i polítics que pateix el poble de Catalunya per voler exercir el dret a l’autodeterminació, i defensar el projecte polític de la República Catalana envers al públic europeu, esposant el caràcter antidemocràtic de l’Estat espanyol.
Els que estem compromesos amb la causa de la llibertat nacional, vinguts de totes les ideologies democràtiques, creiem que és imprescindible la unitat d’acció per avançar, per això exigim una llista unitària a Europa. Les eleccions europees del 2019 a l’Estat espanyol coincideixen amb les municipals i en algunes comunitats amb les autonòmiques, és per això que la participació serà més alta que mai.
La diversitat d’idees o estratègies en política interna no hauria de ser cap impediment per donar un missatge únic a les institucions comunitàries, especialment coincidint amb el judici. En un període històric en la que la internacionalització del conflicte és una prioritat estratègica del moviment independentista català, i de totes les entitats i partits en el seu conjunt, en unes eleccions com les europees una llista unitària és l’estímul per bastir un altaveu potent cap a l’exterior, que alhora faciliti una participació de l’independentisme molt per sobre de la mitjana de les opcions unionistes. Encara hi ha temps per a construir una candidatura unitària independentista a les eleccions europees. Avui més que mai, cal ser visibles a Europa com a societat nacional diferenciada en el marc europeu, i poder fer així fer sentir la nostra veu i realitzar una nova demostració de força del moviment independentista. Des de l’Assemblea Nacional Catalana, entitat formada fonamentalment per persones voluntàries compromeses amb la causa de la llibertat nacional, vingudes de totes les ideologies democràtiques, creiem que és imprescindible la unitat d’acció per avançar, per això exigim una llista unitària a Europa.


Tenint en compte que en aquests comicis l’Estat espanyol és una circumscripció única, que l’independentisme es presenti amb una llista unitària implica la possibilitat d’obtenir més diputats. Actualment hi ha tres eurodiputats independentistes, però gràcies a l’efecte multiplicador d’una llista unitària l’independentisme podria beneficiar-se de l’augment d’eurodiputats per l’Estat espanyol, i així treure’n més dels que ara tenim. Per tot això, exigim als partits polítics catalans que defensen el dret a l’autodeterminació de Catalunya que vagin amb llista unitària a Europa. Unitat electoral no vol dir uniformitat en l’acció, sinó avançar en la unitat estratègica per la via dels fets, tan necessària en el context actual. Per a poder jugar la batalla internacional, la llista unitària a les eleccions europees és un element fonamental en el camí a seguir. Per tot això, l’Assemblea Nacional Catalana, seguint la decisió adoptada pel plenari del Secretariat Nacional a finals de 2018, impulsa adhesions al manifest “A Europa, llista unitària. Volem un triomf de país” amb una recollida de signatures per a promoure un front comú independentista al Parlament Europeu. Suma-t’hi, ens hi juguem molt.
Font: https://assemblea.cat/index.php/2019/03/02/per-una-sola-veu-a-europa-impulsem-una-candidatura-unitaria-a-les-europees/

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark