traducció - translate - traducción

13.10.12

LA CONSTITUCIÓ ÉS NUL·LA DE PLE DRET. ES VA REDACTAR A PUNTA DE PISTOLA.

Font: rebut per correu electrònic de Bartomeu Mestre i Sureda, Balutxo

Aviat ho sabrem tot! Carta oberta al senyor Miguel Herrero i Rodríguez de Miñón, un dels set ponents constitucionals,tramesa pel professor Enric Casulleres de la Universitat de Vic. Una informació per escampar arreu del món i posar en evidència l'oprobi i la cadena!

Distinguido y admirado don Miguel,

En vano he esperado que terciase usted en el debate sobre el proceso de secesión de Catalunya.

Como al parecer, el principal argumento contra la declaración unilateral de independencia es su ilegalidad en términos constitucionales, me gustaría que usted recordase a los españoles en qué circunstancias fue incorporado a la Constitución el artículo donde se alude a la indisoluble integridad del territorio español, y la participación directa del Estado Mayor del Ejército en su redacción. Porque era a nombre suyo de usted el sobre que llegó, con membrete del Ejército, irrumpiendo en el seno de la ponencia donde se estaba debatiendo tan espinoso asunto.
Haría usted una gran aportación a la democracia si revelase los términos en que el Ejército amenazaba con su intervención en caso de que el contenido del sobre no se incorporase, sin tocar una coma, al articulado constitucional.
Y así seríamos conscientes todos los ciudadanos de que la máxima norma del ordenamiento jurídico español fue impuesta bajo coacción y con graves amenazas.
Como jurista que es, usted sabe mejor que yo que los contratos firmados entre partes bajo amenaza o coacción son viciados de origen y nulos de pleno derecho.La anterior petición no menoscaba la alta consideración que nos merece su ilustrada aportación humanística e intelectual a la convivencia entre los ciudadanos de este país (muy pronto, países, espero).


Reciba mis más respetuosos saludos. Suyo,


Share/Bookmark

12 comentaris :

Unknown ha dit...

la boomba! cal dir-ho arreu.

Boladevidre ha dit...

De moment ho he enviat als partits polítics del Parlament i les CUP, a la premsa via twitter, i a les 254 assemblees territorials i sectorials de l'Assemblea Nacional... viam! Si algú m'ho tradueix bé a l'anglès, ho enviaré a la premsa internacional. Seria boma una castanya com aquesta. Neutralitza tot el discurs del govern i tot torna a estar en stand by... aviam!

Anònim ha dit...

Doncs, la font sóc jo: Bartomeu Mestre i Sureda. El momentari inicial és meu i no cal amagar-ho "per discreció". Quan remeto un correu em faig responsble de l'ús que se'n farà. Vaig rebre la informació d'Angelina Llongueres, una persona que també sempre mostra cara. Qui cara veu, cara honora!
Bartomeu Mestre i Sureda, Balutxo

Boladevidre ha dit...

Doncs vaig a posar-ho a l'encapçalament amb l'enllaç al teu bloc. No volia fer pública una informació rebuda privadament sense el teu coneixement. Enhorabona per la informació !

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Caram!!! Això és fantàstic! No entenc com no s’ha parlat d’aquest afer fins ara, si més no jo no en sabia res i m’ho llegeixo gairebé tot. L’has enviat al Coŀlectiu Emma? Potser els interesserà. Ara mateix ho compartiré i, no cal dir, passarà a ser part del material a la meva classe de cultura catalana a la universitat. Moltes gràcies!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Ups. “interessarà”

Boladevidre ha dit...

Ho he enviat a Help! Cataloia que sé com localitzar-los. Al Col·lectiu Emma no hi tinc accés directe. En reprodueixo artícles o en difonc, però no sé com cntactar-los. De tota manera ha corregut bastant aquest post i n'estic segur que els hi ha arribat.

Ramon Caralt ha dit...

També se li hauria de demanar a Miquel Roca!

Boladevidre ha dit...

Li haurà arribat per CiU... espero...

Anònim ha dit...

Col·lectiu Emma = salvador.garciaruiz@gmail.com

Anònim ha dit...

Bon complement a la carta del professor Enric Casulleras, comentari del professor Oriol Vidal-Aparicio a Vilaweb: http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4048474/oriol-vidal-aparicio-dubtosa-legitimitat-constitucio-sota-lamenaca-militar.html

Boladevidre ha dit...

Moltes gràcies pels comentaris i pels enllaços. De molta utilitat !!!