traducció - translate - traducción

3.10.12

Les males persones. No són persones qualsevol, no són ignorants.


Ignomínia i perversitat
Font: Artícle 230 del sindicat balear STEI-i Normalització Lingüística

És coneguda l’existència de certs elements malignes, que viuen immersos dins la nostra societat, la missió dels quals és la d’intentar deixar en mal lloc determinades persones, institucions o associacions. Aquests éssers malvats solen defensar bojament persones i grups als quals són addictes i usen tots els estratagemes possibles per atacar-ne d’altres amb les quals tenen cert tipus de rivalitat. És el cas dels afeccionats al Real Madrid i antiBarça, o el cas de peperos i anti tota la resta no dretana. S’inventen rius de mentides i maledicència, i usen la infàmia d’una manera molt natural per a atacar els que ells solen veure com a enemics. Ara passa moltíssim entre totes les persones espanyoles i defensores de la unitat indissoluble de la pàtria, que no dubten a amenaçar els catalans i befar-se’n perquè estan cansats de viure submisos i sotmesos.

Mentre al Principat s’ha d’aguantar aquest bombardeig de falsedats i de manipulació de la realitat per part d’aquesta sector de la població, aquesta part que vol capgirar una situació que els és desfavorable, aquí a les Illes Balears, està formada per gent i polítics del PP, els qui, tot i tenir una gran majoria al Parlament, fan ús de l’arbitrarietat, la falsedat i la iniquitat per a intenta modificar tot el que els molesta. No volen una mentalitat sana com la catalana i actuen intentant enderrocar els fonaments de la llengua i la cultura del poble. Són incapaços de pensar i creure, perquè la seva estultícia els desborda, que l’actuació falsària es girarà en contra seva.

Una d’aquestes actuacions és la de les “Nuevas Generaciones del PP”, que han fet un vídeo, una representació que no és més que una paròdia, que intenta denunciar una situació irreal a l’escola de les Illes Balears. Aquest vídeo representa un oprobi per al PP, una vergonya i un descrèdit que se sumarà a la inactivitat del Govern per a resoldre els conflictes econòmics que tenim. Aquestes noves generacions, que és impossible que no hagin cobrat coneixement encara, com diem en bon mallorquí, en aquest vídeo, presenten una sèrie de situacions escolars, que haurien de representar el que ocorre a la majoria de les classes. I què han estat capaços de fer aquestes ments privilegiades? Doncs, en una classe de matemàtiques, un professor fa una pregunta en català sobre equacions a un alumne immigrant. Aquest contesta en castellà i el professor li exigeix que ho faci en català. Com que l’alumne diu que no en sap perquè no és d’aquí, el professor li diu que si no parla en català, pot agafar la porta i anar-se’n de la classe. Mentida! Infàmia! Això no crec que hagi passat mai a cap escola de les Illes Balears en aquests darrers trenta anys, i prova d’això és que seran incapaços de dir a quina escola va passar això, a quina classe, i a quin professor. Haurien de trobar una persona de tan baixa estofa com els qui han fet aquest vídeo que no és res més que una calúmnia.

En un altre moment, parlen del blaverisme al País Valencià i del gonellisme a les Illes Balears i el professor explica que són coses dels fatxes del PP i acaba dient que aquí, a aquella classe, no hi ha cabuda més que per al mapa dels PPCC. Mentida! Falsedat! Basta anar a tots els departaments de Geografia i Història de tots els instituts de les Illes i demanar els mapes que tenen i usen. El mapa dels Països Catalans existeix, com existeixen les terres que els formen, però no hi ha cap professor que exclogui la resta de mapes. Quin futur espera a la política amb aquesta generació tan malsana i malintencionada de peperos? El súmmum de la tergiversació ocorre quan una professora renya una nina que ha fet un dibuix a una làmina i li diu que no l’ha fet bé, que li havia demanat que fes una estrella com la que ha fet el seu company i mostren una quadribarrada estelada. La quadribarrada estelada existeix com es va veure a la manifestació independentista del Principat, però no existeix la classe que volen representar. Han fet un vídeo barroer, amb uns exemples que demostren la seva mala bava, però no la veracitat dels fets que volen denunciar, que tot se solucionaria dient els noms de les persones que fan això, cosa que és impossible, perquè ningú no ho fa, però ells volen fer creure al seu electorat que això ho fa tothom, i que, per tant, el Govern ha de reprimir l’ensenyament en català. Tot això és molt greu i el PP hauria de vetlar i conèixer quines persones té dins els organismes als quals dóna aixopluc, perquè els suposa tot un descrèdit.

No són persones qualsevol, no són ignorants, no són persones indocumentades les que actuen sota el paraigües del Partit Popular. En el cas que ara explicaré és una diputada al Parlament, la portaveu d’Educació a aquesta institució, expresidenta del sindicat ANPE a les Illes Balears, aquesta senyora, alguns diuen que amb ànims de fer punts davant el president Bauzá per a poder arribar a ser consellera d’Educació, ha estat capaç d’afirmar des de la tribuna del Parlament que a l’escola es persegueix els qui parlen en castellà i aquests infants s’han d’amagar per a poder-lo parlar. Quina mentida més miserable! És impossible que un president assenyat premiï una persona, que és capaç d’inventar-se aquesta barbaritat tan gran i li pugui atorgar un càrrec de tanta responsabilitat. És un descrèdit pel sindicat ANPE que va dirigir durant uns quants anys. No serà capaç d’anomenar ni un sol centre on això pugui ocórrer, perquè si fos veritat ja els haurien denunciat als tribunals de Justícia. En una paraula, tenim un partit que governa, que en lloc de fer això, dedicar-se a governar, es dedica a escampar ignomínia i perversitat al voltant de les persones que no fan més que defensar uns signes d’identitat que pertanyen des de fa més de mil anys al poble català.

APUNT DEL BLOGGER:
La portantveus és Ana Maria Aguiló i Garcías. Cal saber-ne els noms.   

Share/Bookmark