traducció - translate - traducción

24.12.13

BALEARS: LA VAGA TORNA EL DIA 7

Petra, 23 de desembre de 2013
------------------

LA VAGA TORNA EL DIA 7

La cobertura legal la dóna la vaga indefinida convocada per l'STEI i FE-CCOO

Multitudinària assistència a l'assemblea conjunta celebrada avui horabaixa
a Petra

Únic punt a l'ordre del dia: reaccions a l'expedient contra Jaume March

----------------------------

Avui horabaixa a les 17 h s'ha celebrat una assemblea de treballadors i
treballadores de l'ensenyament convocada conjuntament per l'STEI, FETE-UGT, FE-CCOO i l'Assemblea de Docents, que ha estat molt concorreguda.
Les 334 places del Teatre de Petra han estat insuficients per a tots els
assistents; Part dels assistents han hagut d'estar drets i alguns asseguts als passadissos.

L'acte ha començat amb un sentit homenatge a Jaume March, el director de
l'IES Marratxí, expedientat amb traïdoria el passat divendres a darrera
hora, que ha agraït el suport mostrat per tots els companys i que, tot seguit, ha abandonat l'assemblea per no interferir.

El principal acord consisteix en reprendre la vaga el primer dia del segon trimestre ja que, recordem-ho, l'expedient es va fer públic el darrer dia
del primer trimestre. Aquest dia farem una gran concentració en
suport al director davant precisament del seu institut, a Marratxí.

No podem oblidar que el col·lectiu de docents ja va anunciar que un atac a qualsevol dels seus membres seria respost de forma immediata i col·lectiva
i la Conselleria, amb tota la intenció del món, ha volgut atiar aquest foc del conflicte.

Aquesta vaga es fa amb la cobertura legal que dóna la convocatòria feta
pels sindicats STEI i FE-CCOO, que és indefinida.

De tot el catàleg de propostes addicionals que s'han fet, s'ha acordat que
afectin el menys possible els alumnes, centrant-se bàsicament en dos tipus d'actuacions:

1. Denúncia pública i social dels atacs injuriosos i calumniosos que rebem els docents, incloses les denúncies falses que alguns pares, teledirigits per grupúscles radicals, vessen contra els professors.

2. Posar en mans dels servei jurídic les actuacions dels màxims dirigents
polítics de la Conselleria (Bartolomé Isern i Guillem Estarellas) per avaluar si són constitutives del delicte de prevaricació o mala praxi.

S'ha proposat, així mateix, posar en marxa altres modalitats de vaga, que
s'avaluarà ja començat el segon trimestre d'aquest curs.

Finalment, l'STEI ha proposat elaborar un calendari d'actuacions que sigui CONJUNT entre totes les entitats implicades i que serveixi per donar una
resposta coherent i contundent als atacs constants d'aquesta conselleria contra els docents i contra l'educació, que no són més que un despropòsit constant.

dBalear.cat

Vaga educativa a Mallorca el 7 de gener en solidaritat amb Jaume March

L'Assemblea de Docents ha decidit a una reunió a Petra reactivar per un dia les aturades a les aules per respondre a l'expedient del director de l'IES Marratxí

2938
L'Assemblea de Docents, reunida des de les cinc d'aquest dilluns al Teatre de Petra, ha decidit convocar una jornada de vaga als centres de Mallorca en solidaritat amb el director de l'IES Marratxí, Jaume March, expedientat per la Conselleria d'Educació "per conculcar el dret a l'educació" durant els dies d'aturades de principi de curs.
Els professors reunits a Petra han decidit reprendre les accions empreses durant la vaga a l'educació amb la qual va començar el curs, amb aquesta jornada de vaga el primer dia després de les vacances de Nadal i que s'ha convocat de moment en els centres educatius de Mallorca, mentre que els de Menorca i de les Pitiüses estan pendents de reunir-se per a prendre una decisió.
Segons han explicat fonts de l'entitat que representa els professors crítics amb l'actual política de la Consellera d'Educació arran d'assumptes com el Decret de tractament integrat de llengües o la Llei de Símbols aprovada el divendres, bona part dels docents representats s'han mostrat a favor d'emprendre accions judicials contra la política del Govern, a més de les reivindicatives.
En concret, per les festes de Nadal, també s'acordaren diverses mobilitzacions i accions que s'aniran concretant al llarg d'aquests dies.


Share/Bookmark