traducció - translate - traducción

13.5.17

22 de maig, data límit pel referèndum acordat

Juntament amb Junqueras i Romeva, el president oferirà la xerrada que el Senat va rebutjar a l'Ajuntament de Madrid
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ACN

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, juntament amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, pronunciaran el 22 de maig una conferència des de l'Auditori Caja de Música que cedeix l'Ajuntament de Madrid, segons ha pogut saber l'ACN. Serà el moment en què el Govern plantejarà l'última proposta a l'Estat per negociar el referèndum i la conferència té per títol 'Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic'. Finalment s'ha escollit aquest auditori després que el Senat rebutgés acollir la conferència, tal com va demanar el mateix Puigdemont per escrit. La conferència es produirà just després de l'acte que el Pacte Nacional pel Referèndum celebrarà el 19 de maig per posar punt i final a la recollida de signatures a favor d'un referèndum pactat.

Davant l'escenari que cada vegada es veu més difícil que es produeixi una reunió entre el president Puigdemont i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, la conferència del 22 de maig es planteja com el moment en què el Govern formalitzarà l'última proposta de referèndum pactat a l'Estat. I un dels arguments que s'utilitzaran seran les firmes recollides en les últimes setmanes pel Pacte Nacional pel Referèndum a favor d'un referèndum acordat. A la conferència s'hi convidaran els partits polítics espanyols i representants del sector empresarial.

El president de la Generalitat ja va avançar fa dues setmanes, en el marc de l'assemblea de l'ANC, que en les pròximes setmanes el govern espanyol tindrà sobre la taula una proposta per negociar el referèndum.

Ja fa uns mesos que Puigdemont té intenció de traslladar a Madrid la convicció del Govern de celebrar un referèndum. El passat març, la mesa del Senat va rebutjar la petició de Puigdemont de fer-la a l'antic saló de sessions de la cambra alta i el va instar a pronunciar-la en el marc de la Comissió General de Comunitats Autònomes. Una ubicació que el president de la Generalitat va rebutjar i va optar per buscar un altre escenari de la capital espanyola.

El passat 24 de gener, Puigdemont, Junqueras i Romeva ja van pronunciar una conferència sobre el procés des del Parlament Europeu, a Brussel·les, i van traslladar la voluntat de fer el referèndum encara que no hi hagi acord amb l'Estat. 


Share/Bookmark