traducció - translate - traducción

16.4.12

AP-7 #NOVULL PAGAR, Comença la rebel·lió dels peatges


La iniciativa de Josep Casadellà, a qui ahir van retenir en un peatge per dir 'no vull pagar', s'estén i l'etiqueta #novullpagar s'escampa


    La indignació per haver de continuar pagant peatges a les autopistes perquè el govern espanyol rescati les autopistes de Madrid ja passa de les paraules als fets. La iniciativa de Josep Casadellà, el conductor que va començar amb aquest vídeo la campanya 'No vull pagar' als peatges, s'ha anat estenent, i ahir encara va prendre més força a a xarxa quan Casadellà mateix fou retingut una estona en un peatge de la AP-7 perquè es negava a pagar. Molts altres conductirs s'hi han solidaritzat, i han anunciat que també han seguit el seu exemple o que el seguiran.
    'Peatge de Sant Sadurní d'Anoia, a l'AP-7. Hem dit #novullpagar, denunciant gestió privada, centralisme estatal i import excessiu. Endavant!', deia Cesk Freixas al seu Twitter. 'Acabem d dir al peatge de l'AP-7 que #novullpagar. No hem pagat i hem assumit que ens faran una denúncia. Fem-ho tots? N'estem farts!!!', clamava també ahir al seu Twitter la Sílvia Montells.
    Un altre conductor va seguir fa uns dies l'exemple de Casadellà i també va publicar un vídeo, que titula 'Jo tampoc no vull pagar', en què es veu com diu al cobrador: 'Hola, bona tarda. No vull pagar. Quan els de Madrid i els andalusos paguin autopistes jo també pagaré'. I permet al cobrador que prengui nota de la matrícula del cotxe, però recordant-li: 'Els ho expliques, eh?'.
    Casadellà, retingut en un peatge
    Josep Casadellà va quedar blocat ahir a la tarda entre dues barreres d'un peatge a la sortida de Massanet, a l'autopista AP-7, segons que va relatar ell mateix al seu Twitter. Casadellà explicava que li havien dit que ja es podia esperar el temps que volgués. Els responsables del peatge van avisar els mossos d'esquadra i la grua per retirar-li el cotxe, però finalmet el van deixar passar.
    Així ho va explicar a VilaWeb: 'Al voltant de les set del vespre m'han tancat i m'han dit que no m'obririen fins que pagués, m'han dit al cap d'una estona que si no pagava em retirarien el cotxe amb una grua de l'autopista, han avisat els mossos, he comunicat als mossos que faria el que em diguessin però que no pensava pagar. Passada una hora i mitja, han pres nota de la matricula i m'han deixat sortir.'
    Casadellà ja fa temps que havia començat aquesta iniciativa, d'arribar a la guixeta de pagament del peatge, saludar i dir que no volia pagar pel greuge que pateixen els catalans respecte d'altres ciutadans de l'estat. Fins i tot havia publicat al seu Facebook fotos dels tiquets que havia deixat de pagar. Ahir, però, just el dia després que en diversos mitjans es fes pública la seva iniciativa, el van retenir en un peatge entre dues barreres.
    El 20 de maig, al peatge de Martorell
    Just ahir vespre, arran d'aquest incident, ja es va fer pública una pàgina de Facebook i un compte de Twitter amb el nom de 'No vull pagar', per donar suport a tothom qui vulgui afegir-se a la iniciativa de Casadellà. La primera acció que han convocat és una caravana de cotxes el 20 de maig al peatge de Martorell per cridar alhora 'no vull pagar'.

    Share/Bookmark