traducció - translate - traducción

22.1.13

dossier '1Milió de signatures per l'Autodeterminació'



La Comissió Europea pot iniciar el procés intern per acomodar el Dret d'Autodeterminació dins el marc legal de la UE segons els propis articulats del TUE.
  
Aquest matí i durant la roda de premsa organitzada per l'International Commission of European Citizens' (ICEC), l'expert en Dret Internacional, el Dr. Ferran Armengol, ha defensat jurídicament la petició formal entregada per l'ICEC a la Comissió Europea que té per objectiu acomodar el Dret d'Autodeterminació dins el marc legal de la UE. Un Dret Universal que la UE reconeix i subscriu en els seu propi articulat.

>> Vegeu Dossier adjunt amb el text de la petició en anglès (original) i Català amb els articles exposats de la TUE.

L'Anna Arqué, portaveu de la European Partnership for Independence (EPI) l'aliança que promou la ICEC, ha explicat la campanya internacional:
 '1Milió de signatures per l'Autodeterminació', signatures que es recolliran per tot el territori Europeu i que els convidats i ponents han coincidit que es recolliran sense problemes.

S'ha resaltat el consens internacional que la ICEC aplega gràcies a la feina d'internacionalització que des del 2009 es va iniciar de manera metódica amb la Comissió d'Internacional del procés de la Consulta sobre la Independència i que va crear una xarxa internacional que va donar lloc a l'aliança dels moviment socials Escocès, Català, Flamenc i Basc amb EPI i que després s'ha obert perquè ciutadans de tots els moviments i organitzacions Europees que treballen per la Democràcia i l'exercici dels Drets Humans a Europa s'hi sumin.

La Comissió Europea donarà la seva resposta d'inici de tràmit a principis de Febrer, la ICEC donarà el tret de sortida de la recollida internacional de signatures durant el 5è congrès internacional que es celebrarà a Catalunya a mitjans de Febrer.

Els suports que aplega EPI i l'ICEC són excel.lents tant a nivell nacional com internacional i tant dins els Pobles que lluiten per exercir el Dret d'Autodeterminació, com des d'Estats constituits.

Les últimes mostres de suport que ens agradaria destacar (són totes dins el dossier) són les del Catedràtic en matemàtiques i Rector de la Universitat de Barcelona, el Dr. Dídac Ramírez i les del Catedràtic en Filosofía i Professor Emerit de la Universitat de Munich, el Dr. Ulisses Moulines.

També important resaltar el total suport de l'AMI per la ICEC i la campanya de les signatures a Europa, en propies declaracions del seu President, l'alcalde de Vic, en Josep Maria Vila d'Abadal.

Subratllar el suport i l'assistència com a ponents a aquesta roda de premsa dels populars actors Toni Albà i Quim Masferrer amb unes eloqüents intervencions en suport de la defensa de la llibertat, resaltant la campanya de l'ICEC i el seu entusiasme per la campanya de la recollida '1Milió de signatures per l'Autodeterminació' a tota Europa.

El processos per exercir l'autodeterminació de Catalunya, Escòcia, etc no són aïllats dins els seus actuals estats sinó que surten per trobar-se en aquest marc comú que és Europa, junts treballarem perquè Europa, tant en la teoria com en la pràctica sigui el reflex d'aquesta Europa que té com a valors fundacionals la: Llibertat, Justícia, Igualtat i Pau, una Europa que ja uns dels seus Pares, Jean Monnet, va dir que 'no era la unió dels estats sinó la unió dels Pobles'.

Qualsevol qüestió no dubteu a trucar-nos.

Moltes gràcies!

Anna Arqué
Portaveu ICEC

1Milió de signatures per l’Autodeterminació



Working together to exercise the Universal Right of Self-Determination


Share/Bookmark