traducció - translate - traducción

26.5.19

COMUNICAT: El 26-M, independència

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


Aquest divendres una institució espanyola, aquest cop el Congrés dels Diputats, va vulnerar un cop més drets fonamentals, en concret drets polítics.
Amb la suspensió dels diputats Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull, es vulneren greument els seus drets, i es vulnera també el dret dels ciutadans a participar en els afers públics directament o per mitjà de representants lliurement escollits en eleccions per sufragi universal, recollit a l’article 23.1 de la Constitució i el 25 a) del Pacte Internacional dels Drets civils i polítics de les Nacions Unides.
L’Estat Espanyol, representat aquest cop pel legislatiu, en un acte d’ingerència absoluta del poder judicial sobre el legislatiu, contrari al dret parlamentari, està afectant greument la representació política que han conferit els electors afectant les majories parlamentàries i limitant els drets exercits per la ciutadania a les eleccions del 28 d’abril de 2019. Aquest divendres es va demostrar també que no hi ha diferències en el bloc del 155, ni cares amablesEl diàleg del PSOE és el del PP: és la raó d’Estat i la seva ‘democràcia’ cada vegada més autoritària i arbitrària.
No és la primera vulneració de drets polítics que patim. Es van vulnerar els drets polítics dels diputats Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, en els seus intents d’investidura a la presidència de la Generalitat entre el gener i l’abril de 2018. Es van vulnerar els drets polítics dels diputats Oriol Junqueras, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull amb la suspensió temporal dels seus drets com a diputats del Parlament de Catalunya el passat mes de juliol.
Aquestes vulneracions ha estat denunciades, amb la col·laboració econòmica i el suport de l’Assemblea Nacional Catalana, davant del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides. També vam impulsar un recurs d’empara col·lectiu davant del Tribunal Constitucional per la vulneració de drets dels electors, encapçalat pel Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Jaume Cabré, entre moltes altres personalitats. Així mateix, s’han inclòs aquestes vulneracions en la Iniciativa Ciutadana Europea, que juntament amb el Consell per la República, l’Assemblea va presentar el passat 2 de maig a Brussel·les.
Aquesta nova vulneració de drets serà també denunciada en totes les instàncies internacionals. No ens aturarem fins que tribunals o organismes internacionals condemnin l’Estat espanyol per totes aquestes vulneracions de drets fonamentals.
Però alhora, som molt conscients, que l’única sortida, l’única solució és la independència del nostre país, i que aquesta depèn només de nosaltres.
Diumenge, demanem que les candidatures independentistes obtinguin el màxim de representació a les eleccions municipals i a les Europees. I alhora serem absolutament exigents amb aquests vots.No n’hi ha prou que els electes d’aquestes candidatures diguin que són independentistes. Cal que tinguin un compromís electoral inequívocament vinculat a fer efectiva la República catalana. 
24 de maig de 2019.
Font: https://assemblea.cat/index.php/2019/05/24/26mindependencia/

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark