traducció - translate - traducción

13.5.19

La presa de la Cambra de Comerç per l'independentisme: Dos punts de vista

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Operació  Cambra


"La victòria d'Eines de país trenca amb la idea que l'empresariat català és contrari a la independència"


Resultat d'imatges de cambra de comerç barcelona


L'èxit de l'independentisme a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona ha estat espatarrant. Finalment ha succeït! I és que la llista Eines de país, que compta amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana i del Cercle Català de Negocis, ha guanyat trenta-dues de les quaranta cadires que dimecres estaven en joc al ple de la institució. Els crits d'independència després del recompte -a la seva seu de la Llotja de Mar on fa uns mesos es va acollir el Consell de Ministres- fan posar la pell de gallina. Moltes felicitats a totes les persones que ho heu fet possible! És el vostre èxit però és, també, un èxit de país.

És un triomf pel país perquè aquesta operació d'estat que s'ha fet a la Cambra de Comerç de Barcelona trenca amb la idea que l'empresariat català és contrari a la independència i estableix un precedent que serà vital en el futur. Dic això perquè crec que la victòria a la Cambra enllaça directament amb l'esperit de l'1-O. No en va, està clar que, des d'aleshores ençà, no hi ha cap independentista que vulgui fer passes enrere i tornar al passat. Tot el que ha succeït des del dia en què la policia va apallissar les persones i amb elles, els anhels del poble sencer, referma la voluntat de continuar construint país i República. I això és el que s'ha fet a la Cambra. Avui podem dir que Eines de país ens ha ensenyat una molt bona estratègia, que haurem de seguir i escampar, com una taca d'oli, a d'altres organitzacions i entitats del país.

Això és així perquè estem en un moment en que cal millorar la nostra correlació de forces arreu: al món econòmic -tal com han fet des de l'ANC i el Cercle Català de Negocis- però també al món social, al cultural, al sindical -amb la Intersindical CSC- i en tants d'altres. Aquest argument també és vàlid per al món de la política i els partits, sobretot ara que ha començat una nova campanya electoral. I és que com diu l'amic Jordi Cuixart a la darrera carta que ens ha enviat als socis d'Òmnium Cultural, "cal que els partits independentistes vertebrin una estratègia de consens tan ambiciosa com transversal (...), amb la màxima determinació i mobilització, i també amb grans consensos i capacitat d'empatia i de govern". Tan de bo que el dia vint-i-sis de maig tinguem un altre èxit de país, l'independentisme continuï creixent i els partits independentistes sàpiguen deixar els seus interessos de partits de costat i optar per una estratègia unitària (o una unitat d'acció o digueu-n'hi com vulgueu!) i fer-nos avançar, tal com dimecres es va fer a la Cambra!.


Un  consol  per  a  una  nació  sense  Estat


"La victòria de la candidatura promoguda per l’ANC i el CCN és la primera gran victòria del sobiranisme"



El Consolat de Mar de Barcelona és una de les institucions més antigues de la nostra nació. Les seves cent cinquanta seus arreu del món havien estat al servei dels nostres agents econòmics i comercials. Eren la punta de llança de la nostra economia, del comerç internacional i de la nostra influència política. No només varen obrir l’accés a altres mercats, sinó que varen ampliar la cosmovisió dels nostres avantpassats; varen permetre el contacte amb altres cultures i amb elles es va difondre el nostre esperit de llibertat arreu del món. 
Durant tres-cents anys d’usurpació borbònica, l’Estat espanyol ha buidat de contingut i competències el Consolat de Mar amb la complicitat manifesta d’algunes empreses del seu règim. Fa dècades que no tenim un mercat de valors propi, tot i que la Borsa de Barcelona havia estat la més important de tota Espanya. Recentment hem perdut el nostre sistema bancari i de caixes d’estalvi, mentre la manca de crèdit ofega la nostra indústria. El gir produït recentment a la Cambra de Barcelona pretén tornar les coses al seu lloc natural.  
El Consolat de Mar ha d’esdevenir la punta de llança de la globalització de la nostra economia. Hem de recuperar la nostra presència en els principals mercats internacionals i centres de poder econòmic. Aquest és el primer pas per evitar la dependència de la nostra economia del poder polític, i d’un mercat petit, endeutat i empobrit, com és el mercat espanyol. La demanda del consumidor espanyol és de draps de cuina quan el món demanda teixits intel·ligents.  

Des del Cercle Català de Negocis sempre hem apostat per redreçar la nostra economia i orientar-la a satisfer la demanda de mercats fortament industrialitzats i amb una renda per càpita superior a la nostra. Només així podrem aprofitar les nostres avantatges competitives i permetre que la nostra indústria acabi de fer el salt cap a la seva especialització en productes i serveis d’alt valor afegit. 
Projectar la nostra economia i difondre les marques país «Catalunya» i «Barcelona» són alguns dels reptes que hem d’assumir, sinó no ho farà ningú per nosaltres. La Fira de Barcelona i les nostres escoles de negocis són dos eines de país que hem de saber aprofitar. Però sobre tot, hem de tenir presència física allà on es troben els grans agents econòmics i financers globals. Hem de saber vendre Catalunya; no per fer llàstima i despertar simpaties benintencionades; sinó per establir fortes complicitats econòmiques i polítiques. Només així obrirem nous mercats i captarem les inversions necessàries per fer realitat els somnis dels nostres emprenedors i fomentar el talent dels nostres professionals. 
La victòria de la candidatura promoguda per l’ANC i el CCN és la primera gran victòria del sobiranisme. Ara ja podem dir que la independència tot just comença ara; amb l’empoderament de l’empresariat català i la seva decidida implicació en els afers econòmics i estratègics del nostre país. 


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark