traducció - translate - traducción

27.1.11

ADHERIM-NOS A LA DEMANDA INTERNACIONAL CONTRA EL TC ESPANYOL


ENLLAÇ PER ADHESIONS A LA DEMANDA

En data, 14 de gener, s’interposà, davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg, una demanda contra la sentència del TC sobre l’Estatut.
La demanda la presenten l’advocat Jordi Cortada Passola i l’editor i llicenciat en dret Quim Torra i Pla. La basen en la vulneració del dret a un procés equitatiu la imparcialitat i independència del Tribunals reconegut per l’article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans (Conveni de Roma, de 4 de novembre de 1954).
L’equip d’advocats que hi ha treballat ha estat dirigit per Antoni Abat, professor de Dret Constitucional Comparat i Teoria Legal a la State University of New York, a Buffalo, i ha comptat amb l’assessorament de Bertrand Mathieu, professor titular de Dret Públic a la Universitat de La Sorbona, París, president de l’Associació Francesa de Dret Constitucional i Director del Centre de Recerca de Dret Constitucional de França.

L’objectiu del recurs és demanar que s’ordeni al regne d’Espanya que deixi sense efecte la sentència pels motius anteriorment exposats. Alhora, persegueix donar testimoni de les irregularitats processals i polítiques seguides en la tramitació pel TC i mostrar internacionalment aquesta situació.

Direcció tècnica i assessorament:
Conscients de les dificultats jurídiques d’aquest recurs, hem demanat assessorament de prestigiosos advocats i constitucionalistes.

La direcció tècnica de la demanda ha anat a càrrec d’Antoni Abad:
Professor de dret constitucional comparat ¡ teoria legal a la State University of New York at Buffalo (Estats Units. Anteriorment havia estat professor visitant també de dret constitucional i teoria legal a la Stanford Law Schoo i a la Lincoln Law School of San José. Es doctor cum laude en filosofia per la Universitat de Barcelona.

Entre els advocats, lletrats i col·legues que hi han col·laborat, destaquem el professor Bertrand Mathleu:Advocat i, des de 1998, professor de dret públic a la Universitat de París.
Es president de l’Associació Francesa de Dret Constitucional.
Se’l considera un deIs constitucionalistes francesos de més prestigi internacional.


Share/Bookmark

1 comentari :

HUMO ha dit...

Ohh la la!!!

Te mando un beso!

=) HUMO