traducció - translate - traducción

23.8.11

Si fa no fa una cosa així

Llúcia Ramis
Imaginem-nos que existeix un partit polític que no accepta l'etiqueta de masclista però sí la de misogin, segurament perquè no sap què significa. Es diria una cosa així com Plataforma per Catalans Virils i atribuiria l'augment de l'atur a la incorporació de la dona al treball. Quan elles es quedaven a casa i preparaven el sopar per als seus marits, almenys ells podien arribar rebentats després d'una dura jornada laboral. Des de l'últim reajustament de l'empresa, passen junts massa temps sota el mateix sostre; no se suporten i això justifica que ell li pegui de tant en tant per treure's els nervis.
La culpa que la sanitat pública sigui inviable també és d'elles, que tenen malalties absurdes com la fibromiàlgia, pura ganduleria encoberta: són unes romanceres i s'aprofiten de la Seguretat Social. Per no parlar de les sense papers, senyores de vida indigna a l'escala o sota els llençols. L'aval del partit és que molts pensen com ells, però això suposaria que són capaços de pensar.
Un dia, un dels seus membres reconeix que té dona. Els altres es fiquen amb ell. Dos dies després, un altre a qui també li agraden les dones se'n va abans que el facin fora. L'amor ha estat més poderós que l'odi professat per la seva ideologia. La notícia surt als mitjans de comunicació, ningú es pregunta què hi feien allà ni per què hi ha gent que els vota. ¿La imaginació no dóna per tant?
Observem les últimes bestieses comeses per presumptes polítics i descobrirem que entre nos-
altres hi ha un partit amb més motius que Bildu per ser il·legal. Permetre l'existència d'una plataforma que empara els xenòfobs és com acceptar-ne un altre que protegís els maltractadors; ja en tenim prou amb els que vetllen pels lladres. Si a sobre són una colla de babaus, la seva representació atempta contra la intel·ligència, la democràcia i la humanitat. L'estupidesa no mereix menció, però si legitimar el seu perill no és un crim, és en qualsevol cas una vergonya.
 

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA:

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/una-cosa-aixi-1126289


Share/Bookmark