traducció - translate - traducción

11.9.11

FA 297 ANYS. A QUÈ ESPEREM?

(document programat)
LA BARCELONA DE 1714

S'equivoquen, i ho saben, els qui diuen que Catalunya és un país que celebra la diada nacional el dia de la derrota més gran de la seva història. Això no és cert. Una cosa és commemorar, fer memòria solemne d'un esdeveniment, i una altra celebrar, com a sinònim de festejar. Interessadament, algunes persones confonen commemoració amb celebració perquè no els plau la raó vertadera, que és la voluntat permanent de la nació catalana de mantenir viu el record de la desfeta de l'11 de setembre de 1714 -lligada, com sabem prou bé, a la del 25 d'abril de 1707, al País Valencià, i a la de l'11 de juliol de 1715, a Mallorca i a les Pitiüses- amb la certesa que només així, ferms en l'autoestima i persistents en la reivindicació dels nostres drets nacionals, serem capaços de recuperar les llibertats. (Víctor Alexandre) 

L'ENDEMÀ DE L'11 DE SETEMBRE DEL 1714


ENGLISH AND SPANISH VERSION (with brief historical introduction)
VERSIÓN EN INGLÉS Y CASTELLANO (con breve introducción histórica)


Share/Bookmark

2 comentaris :

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Gràcies pels vídeos. M’imagino que el primer no l’has fet tu, oi? Però ha estat molt interessant veure la Barcelona de l’època. L’altre vídeo (en les dues llengües) ja saps que el conec bé. D’aquí unes setmanes el veuran els meus estudiants.

Boladevidre ha dit...

Ja ho sé que és una mica insistent... però em va semblar que havia de publicar alguna cosa el dia 11 i ho vaig deixar programat...
El vídeo sobre la Barcelona de 1714, és del web Histotube que ja conèixes.
Gràcies pel comentari.