traducció - translate - traducción

2.7.13

El discurs íntegre de Titot al Camp Nou (I molt més)




Nosaltres volem uns Països Catalans i un món econòmicament pròspers, socialment justos, políticament lliures, espiritualment rics i ecològicament sostenibles.

El discurs íntegre de Titot al Camp Nou


'Jo era molt jovenet i vaig venir al concert que va fer en Lluís Llach aquí al Camp Nou. Aquell dia vaig conèixer un noi del País Valencià que em va dir: "No ens exclogueu del vostre somni. No podem permetre que Espanya i França decideixin quins són els límits de les terres catalanes."

Fa cosa d'un mes, parlant a Mallorca amb un amic, em deia: "Si podeu fer un estat, feu-lo, però feu-lo ample i llarg i deixeu les portes obertes. La llibertat no serà completa si no és lliure la nació completa."

Una nació està per damunt de resultats electorals concrets, d'analfabets que legislen sobre la llengua i de partides de corruptes que saquegen del treball del poble. I la nostra nació és la de Ramon Llull, la d'Ausiàs Marc, i va de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

I tenim un exèrcit, un exèrcit que fa tres-cents anys que ens defensa, i gràcies a ell no hem estat destruïts com a poble. I aquest exèrcit es diu cultura i els nostres soldats són mestres, actors, escriptors, científics, investigadors, i els milers de milicians voluntaris de la cultura popular de cada poble i cada barri. I aquest exèrcit és arreu, desplegat, a punt i armat, arreu dels Països Catalans. I amb aquest exèrcit farem de la nostra nació una terra lliure!'

La imatge del Concert per la Llibertat, als mitjans internacionals

El Concert per la Llibertat no ha tingut el mateix seguiment als mitjans internacionals que la manifestació de l'Onze de setembre. Així tot, són uns quants el mitjans de fora que han recollit informacions sobre el concert, especialment l'espectacular imatge del mosaic que es va fer mentre sonaven els Segadors. D'altres n'han fet també vídeos o han recuperat de YouTube algunes de les actuacions més significatives. La web de notícies catalanes International Catalonia n'ha fet un primer recull. VilaWeb també ha fet una crònica en anglès sobre el concert:90.000 voices for independence at Barcelona's Camp Nou concert
Heus ací el recull:
Wiener Zeitung (Àustria): 90.000 fordern bei "Konzert für Freiheit" Unabhängigkeit Kataloniens (90.000 criden independència pels catalans al 'Concert per la Llibertat')
DS De Standaard (Flandes): 90.000 mensen op concert voor onafhankelijkheid Catalonië (90.000 persones al concert per la independència de Catalunya)
RTBF Info (Valònia): Quelque 90 000 personnes au “Concert pour la Paix” pour indépendance de la Catalogne (Unes 90 000 persones al 'Concert per la Pau' per la independència de Catalunya)
RedGlobe (Alemanya) - amb vídeos: Zehntausende für die Unabhängigkeit Kataloniens (Desenes de milers, per la indepndència de Catalunya)
Nachrichten Heute Deutschland (Alemanya): 80,000 people for independence in the concert Camp Nou (80.000 persones per la independència al concert del Camp Nou)
Stol (Tirol del Sud): 90 000 fordern bei „Konzert für Freiheit“ Unabhängigkeit Kataloniens (90.000 criden independència pels catalans al 'Concert per la Llibertat')
Zürcher Unterländer (Suïssa): 90 000 fordern bei „Konzert für Freiheit“ Unabhängigkeit Kataloniens (90.000 criden independència pels catalans al 'Concert per la Llibertat')
Neue Luzerner Neitung (Suïssa): Katalonen fordern Unabhängigkei (Els catalans demanen la independència)
Seizh (Bretanya): Barcelone : 90 000 personnes au « concert pour la liberté » de la Catalogne (Barcelona: 90.000 persones al 'Concert per la Llibertat' de Catalunya)
RTP Noticias (Portugal) - Vídeo: Catalães celebram luta pela independência da Catalunha (Els catalans celebren la lluita per la independència de Catalunya)
Enikos (Grècia) - Vïdeo: ”Πλημμύρισαν” το Καμπ Νου (El Camp Nou, inundat')
Tanea (Grècia) - Vídeo: Συναυλία για την Ελευθερία της Καταλωνίας('Concert per la Llibertat de Catalunya')
24Sports (Xipre) - Vídeo: «Πλημμύρισε» το Καμπ Νου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας (El Camp Nou, inundat per la independència de Catalunya)
BBC Amèrica Latina: Multitudinario concierto por la independencia de Cataluña (Multitudinari concert per la independència de Catalunya)
"No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen,

 baixa al carrer i participa.

No podran res davant d´un poble unit, alegre i combatiu"

 Vicent Andrés Estellés

Fonts VilaWeb:
Mitjans internacionals
http://www.lluisbrunet.cat/llb_w/galeria/llb_g_exposicio401m.html
Discurs i Vídeo
http://www.lluisbrunet.cat/llb_w/galeria/llb_g_exposicio401m.html




Share/Bookmark