traducció - translate - traducción

2.8.13

La comunitat educativa de les Illes s'encén

S'esperen més dimissions i destitucions · Cada vegada més docents opten per una vaga indefinidaContinua l'escalada de dimissions i destitucions arran de les decisions del govern de Bauzà, després de mesos de retallades molts docents es neguen ara a aplicar el nou decret de llengües, un decret que discrimina el català i en rebaixa l'ús significativament. Segons fonts d'Obra Cultural han explicat a VilaWeb, no es descarta que hi pugui haver més destitucions i dimissions ben aviat. D'una altra banda, cada vegada hi ha més docents partidaris de començar una vaga indefinida el 13 de setembre, quan ha de començar el curs nou.  
La consellera d'Educació ha suspès de sou i funcions els directors de com a mínim tres instituts de Maó q. A Mallorca, els equips directius de l'institut Baltasar Porcel, d'Andratx van dimitir en bloc fa una setmana i a Inca el director de l'IES Berenguer d'Anoia també ha renunciat al càrrec.
Desenes de centres s'han negat a aplicar el nou decret i han aprovat projectes educatius alternatius que mantenen el català com a llengua vehicular.
En una carta de renúncia enviada fa pocs dies a la Conselleria d'Educació, el director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca, Pere Morell, deia: 'Se'ns indica que el nostre projecte, aprovat per dues terceres parts dels membres del consell escolar de l'IES Berenguer d'Anoia, no s'adequa a les instruccions del secretari autonòmic. En cap moment indica que no s'adeqüi al decret i dóna cinc dies per presentar un nou projecte. Per aquest motiu, i no per cap altre, no puc presentar un projecte que modifica l'anterior aprovat i que compta amb el suport de tota la comunitat educativa del nostre centre. Present la meva renúncia, amb el suport de tot l'equip directiu, a dirigir l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca.'
En aquesta opinió contundent, Maria Antònia Font, portaveu del Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears (STEI), explica perquè 'la destitució dels tres directors és indignant': 'Bauzá vol infondre la por entre el professorat'
Solidaritat a tot el territori
Tant la plataforma d'entitats Somescola com el sindicat STEPV - Intersindical Valenciana han demostrat solidaritat amb la comunitat educativa de les Illes Balears. Somescola denuncia la persecució de la llengua catalana del Govern Bauzà. I en el seu comunicat diu: 'Estem, avui més que mai, enllaçats per la llengua que compartim amb tots els Països Catalans'. 
La Intersindical Valenciana assegura que 'Els expedients sancionadors, la repressió, la desqualififació... formen part d'una campanya orquestrada pels enemics de la normalització lingüística, d'un ensenyament públic i de qualitat per a totes i tots, d'una societat democràtica, on totes les persones puguen decidir sobre aquells assumptes que els hi afecten'.

Share/Bookmark