traducció - translate - traducción

26.8.13

Sistema judicial actual i futur per a la Catalunya independent (Vídeo)


Data de publicació: 28/06/2013
Enllaç a la pàgina de la font: http://youtu.be/A2VXsTjz5QY

A la sala d'actes del Casal de Cultura de Matadepera i dins del cicle de conferències "La Catalunya que volem", el jutge de l'Audiència Provincial i membre de Jueces para la Democrácia, Santiago Vidal, va explicar en quin estat es troba la justícia i quina és la que volen per una Catalunya independent.


Vidal va començar fent referència a una dita de Confuci "Si tens pressa, agafa el camí més llarg. Quan sigui l'hora, ja arribaràs a lloc". 



En la seva opinió, el govern d'Espanya posa "pals a la roda" esperant que Catalunya es cansi i desisteixi de la "via soberanista". El camí és llarg i ple de paranys i hem d'anar a la velocitat que es pugui, però s'ha d'arribar. Va concloure que tots compartim que és ara o mai, almenys per aquesta generació.



Vidal també va explicar que en el full de ruta marcat hi ha 5 fites. La 1ª va ser la manifestació del 11 de Setembre del 2012, que en superar totes les expectatives, va obligar als partits politics a moure's. Ara, el Govern espanyol dicta decrets per treure el màxim de contingut a les autonomies però especialment a Catalunya i va posar com exemple els 216 organismes que volen fer desaparèixer.



El Govern d' Espanya veu que l'independentisme està quallant a la societat, i ho fa en gent de totes les procedències i edats i és per això que ha començat la 2ª fase, la del pal i la por. Són constants les amenaces de que una Catalunya independent quedaria fora de les institucions europees, que els títols universitaris no serien reconeguts, etc...així com un constant escanyament econòmic. 



Cap a finals del 2013, arribarà la 3ª fase, la de la pastanaga, amb oferiments de millora del % del dèficit i, segons el jutge Vidal, amb l' oferiment del concert econòmic que no van voler ni escoltar quan al Setembre de l' any passat va anar el Sr Artur Mas a la Moncloa. Sempre, es clar, a canvi de desistir de la via independentista. Si el Poble Català no accepta "la via del concert econòmic", el President de la Generalitat (per complir amb les condicions que, mitjançant sentència, el Tribunal Internacional de Justícia, va sol•licitar a Kosovo per independitzar-se de Sèrbia) haurà de demanar a l' Estat Espanyol la convocatòria de un referèndum per que la població decideixi. Vidal suposa que l' Estat espanyol no el convocarà i, aleshores, en aplicació de la Llei de Consultes que el Parlament català aprovarà abans del 30 de Juliol d'aquest any, optarà per convocar una consulta vinculant. No obstant, aquesta consulta no té efectes jurídics interns, però si anteriorment la Generalitat ha fet saber que acatarà els resultats, servirà per acabar de complir els requisits de la sentència del TIJ i poder proclamar de forma unilateral l'independència (final de la 4ª fase). 



Santiago Vidal va assegurar que, de cap manera hi haurà un ús de la força per part de l'Estat Espanyol per que la CE no permetria que un procés pacífic acabés amb violència i de cap de les maneres en l'utilització de la força contra la població civil o els seus governants. En aquest sentit va tornar a posar l'exemple de Kosovo, que aquesta setmana amb l'únic vot en contra d'Espanya, ha començat converses per la seva adhesió a la UE.



JOAN MURCIA | 26/06/2013 
el video meu.



Matadepera per la independència
Sistema judicial actual i futur per a la Catalunya independent
ponent
Sr. Santiago Vidal Marsal
Jutge de l'Audència Provincial i
membre de Jueces para la Democracia.



Dimarts, 25 de juny de 2013
a les 8 del vespre
a la Sala d'Actes del Casal de Cultura de Matadepera.

Share/Bookmark