traducció - translate - traducción

10.9.13

GRÀCIES COMPATRIOTES DELS PAÏSOS CATALANS !!!

Cadena del 24 d'agost entre La Franja i el Principat
Foto: Francesc Mar

El 24 d'agost una cadena humana reunia els territoris de la Franja d'Aragó amb el Principat. El dia 10 de setembre, avui, a Palma es concentraran per donar suport a la Via Catalana cap a la Independència i ho faran avui per permetre a qui ho vulgui, viatjar demà al Principat per enllaçar-se en la Cadena.

També la Catalunya Nord s'ha sumat a la Via Catalana cap a la independència i s'hi enllaçarà per Pertús. I el País Valencià, que enllaçarà amb el Principat a La Sènia, que no és cap frontera, i també marcarà el límit sud dels Països Catalans formant una cadena a Guardamar del Segura. I a l'Alguer també s'hi fa una cadena i al Principat d'Andorra... Serà la culminació dels "assajos" que s'han vingut fent al Pricipat i a més de 100 capitals i ciutats de tot el món. 

Quan el 9 de març, amb ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, aconseguirem mobilitzar per la llengua des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer, poc ens pensàvem que a la cadena humana, que aleshores es començava a difondre'n la idea, acabaria essent un èxit dels Països Catalan, reunits de nou per la vella causa de la llibertat.

Des d'una part d'aquest territori, des del Principat de Catalunya, només podem mostrar el nostre agraïment i prendre el ferm compromís de no deixar-vos abandonats en aquest camí que hem emprès perquè aviat sigui el de tots els territoris.

GRÀCIES COMPATRIOTES,JUNTS GUANYAREM!

______________________________________________

Manifest que serà llegit a l'acte de Palma d'aquest vespre

Ja no ens acontentem  molles, que volem el pa sencer

Les persones que es hem aplegat avui a la plaça Major de Palma volem expressar el nostre suport fraternal als compatriotes catalans del continent que aquest Onze de Setembre de 2013, unint-se en una cadena humana que travessarà el Principat de Catalunya, marcaran una altra fita històrica en el procés cap a la independència de la nació catalana.

Des de Mallorca observam aquest procés plens d'iŀlusió i d'esperança pel que suposarà, per al conjunt de la nació, que en un futur no gaire llunyà el Principat constitueixi un estat independent i plenament sobirà en el concert d'estats d'Europa i del món. 

Entenem que aquest procés només serà complet quan, en la nova realitat que s'està construint, ens hi puguem retrobar, de la manera que democràticament decidim els ciutadans, tots els compatriotes dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Ara fa tres-cents anys que ens varen arrabassar per la força de les armes la sobirania i les estructures d'estat de què havíem gaudit durant més de cinc segles. Ara fa tres-cents anys que desenes de valerosos mallorquins perderen la vida, al costat dels catalans del continent, en la defensa de la Barcelona assetjada per les tropes borbòniques. És de justícia històrica que el nostre poble, que ha estat capaç de sobreviure a tres segles d'intents sistemàtics d'aniquilació, torni a agafar les regnes del seu destí, no per anar contra res ni contra ningú, sinó com l'única manera de continuar sent qui som. 

Per això necessitam reconstruir uns Països Catalans que siguin nacionalment sobirans, perquè alhora puguin ser rics i diversos culturalment, grans espiritualment, dinàmics econòmicament, i justs i solidaris socialment.

Mallorca, 10 de setembre de 2013

L'ALGUER
CATALUNYA NORD
PAÍS VALENCIÀ
ILLES BALEARS I PITIÜSES
PAÍS VALENCIÀ


Share/Bookmark