traducció - translate - traducción

17.6.14

A DESOBEIR SENSE COMPLEXOS

Publicat en EL PUNT AVUI divendres 6 de juny del 2014

Entrevista a Carles Riera, president de CIEMEN

“Si l'Estat insisteix en la Lomqe haurem de desobeir”

“Seria la fi del model lingüístic i sociolingüístic del nostre ensenyament públic”

“El PP vol usar l'educació per a la nacionalització espanyola de tot l'Estat”

Què significaria per a Catalunya la imposició de la Lomqe?
Significaria la fi del nostre model educatiu, la fi del model lingüístic i sociolingüístic del nostre ensenyament públic. Seria un atac a un dels pilars, potser el més important, de la nostra construcció nacional i social. Seria certament dramàtic, per això no l'hem d'aplicar de cap de les maneres.

Atacar l'escola pública catalana és la intenció del PP?
Efectivament, la tendència de l'Estat, en general, i d'aquest govern, en particular, és la nacionalització espanyola de tot l'Estat. Saben que l'escola i l'ensenyament són un pilar d'un model de societat i ells volen fer-lo servir d'instrument per imposar el seu sistema nacionalitzador espanyol.

Es podrà imposar l'aplicació d'aquesta llei, de la llei Wert?
Estic convençut que l'hem de poder aturar i que l'aturarem. La societat i les institucions hem d'anar a l'una en defensa de la nostra identitat. Per això és important que la voluntat vagi acompanyada d'inversions en el nostre model. No podem defensar el nostre model sense invertir-hi per garantir la qualitat i eficàcia. Per tant, han d'acabar les retallades i s'ha d'invertir en l'escola pública.

I si l'Estat no recula?
Si l'Estat insisteix farem desobediència civil i institucional. No serà en l'única cosa que haurem de desobeir.

El govern català...?
No ha de cedir. Si cedeix, encara que sigui un mil·límetre, serà molt negatiu i la societat civil haurà de lluitar amb més força. No podem fer ni un pas enrere.

Share/Bookmark