traducció - translate - traducción

6.5.15

El Camí de 5.000 km. que uneix els Països Catalans ja està complet - La Veu del País Valencià

FONT: El Camí de 5.000 km. que uneix els Països Catalans ja està complet - La Veu del País Valencià

Després d'11 anys de treball col·laboratiu, aquesta ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, s'ha completat aquesta Setmana Santa


El Camí és una ruta de senderisme cultural de més de 5.000 km. que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent-te conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i la gent de cada terra. Està pensat per a tots els públics, ja que cadascú es pot fer les etapes a mida.


RedactaVeu / València

Després d'11 anys d'esforçada feina, donada la immensa magnitud del projecte i la complexitat de realitzar-lo col·laborativament poble a poble, aquesta passada Setmana Santa, els més de 5.000 quilòmetres de Camí que uneixen tots els Països Catalans ja s'han completat.

Els impulsors d’aquesta iniciativa, l'associació Pas-Amics del Camí, han expressat la seua satisfacció, tant per la implicació -de gent, establiments i administracions-, les fites parcials que s'han anat assolint, les caminades, i també pels esforços i “la ingent feina que comporta i els obstacles a superar”, entre els quals citen els econòmics, les traves administratives i fins i tot persecucions polítiques i judicials a Mallorca que encara duren...

Malgrat tot, El Camí que uneix la nostra nació s'ha completat “i la fita està assolida en un primer estadi molt important”.

Així, una part dels trams ja estan senyalitzats amb la marca d'El Camí, i tota la resta són practicables amb GPS. Només cal descarregar-se l'aplicació de mòbil gratuïta de Wikiloc i seleccionar El Camí dins del menú "Destinacions". Actualment s’està desenvolupant una aplicació pròpia d'El Camí.

Alternativament, la traça de tots els trams es pot descarregar gratuïtament des de lapàgina de descàrrega de traces i es pot seguir des de qualsevol telèfon mòbil intel·ligent o des de qualsevol dispositiu GPS. Només cal seguir les instruccions del web d'El Camí i començar a caminar. Siga quina siga l'opció escollida, a l'hora de seguir la traça georeferenciada, és recomanable abans de sortir a caminar descarregar-se tant la traça com, si és possible, els mapes necessaris, per tal de no dependre de la cobertura telefònica o de connexió a Internet al llarg del recorregut.

El Camí és una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent-te conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i la gent de cada terra. Està pensat per a tots els públics, ja que cadascú es pot fer les etapes a mida (vegeu el cercador de rutes i trams).

El Camí es va iniciar l'any 2003 i consta d'uns 5.000 Km (camí troncal o principal, senyalitzat amb la marca vermella), més els brancals que aprofundeixen en la resta de municipis de cada comarca (marca groga) i que es van creant progressivament.
 
 
Aquest camí  continu que passa per totes les comarques i illes de parla catalana, fomenta la coneixença i estima del país sencer, la seua cultura, la seua gent, el seu tarannà, fesomies i costums, els seus paisatges i trets diferencials, al mateix temps que fomenta una economia sostenible, respectuosa i desestacionalitzada.

D'ara  endavant, la feina de l'associació Pas-Amics del Camí se centrarà en completar els darrers serrells del web, crear l'aplicació per a mòbils pròpia del Camí, cercar recursos per editar les guies que falten i estimular la senyalització de tots els trams a través dels vetlladors, la Camiescola i el Camijove.

El Camí us espera per gaudir de la fantàstica experiència de conèixer a peu els tresors que amaguen els pobles i comarques dels Països Catalans.
 



Share/Bookmark