traducció - translate - traducción

17.5.15

El model d'immersió lingüística perilla absolutament

Quim Arrufat: “El model d'immersió lingüística perilla absolutament”
http://www.directe.cat/noticia/403731/arrufat-lescull-per-uniformar-lestat-es-la-immersio-linguistica



El portaveu de la CUP demana més contundència a la Generalitat a l'hora de blindar la immersió lingüística. “El govern hauria de passar de la retòrica als fets i insubordinar-se a la LOMCE”, diu Quim Arrufat, que recorda que altres autonomies com Andalusia ja ho han fet. El diputat, a més, adverteix que l'Estat espanyol no s'aturarà fins acabar amb l'escola en català: “l'Estat espanyol només té un escull per uniformitzar nacionalment el país i és acabar amb la immersió. És una fita i un mur que ha de tirar a terra”.

En declaracions a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa de Comunicació Local, el portaveu de la CUP al Parlament ha insistit que la seva formació no s'aturarà en les denúncies i la lluita contra la corrupció. I concretament sobre el 'cas Innova' de presumpta corrupció a la sanitat pública, Arrufat apunta que només coneixem la punta de l'iceberg: “que cessin ja el conseller Boi Ruiz i tota la camarilla de Salut, perquè quan entrin els Mossos i la Guàrdia Civil a la conselleria, aquests casos faran riure”. Quim Arrufat ha assegurat que al Departament de Salut “s'hi està instal·lant l'empresariat amb pràctiques no legals”. “Els acabarà esclatant als morros i llavors diran que és una operació política contra el procés”, ha sentenciat.

Pel que fa a les eleccions municipals del 24 de maig, Arrufat ha apuntat que la CUP té possibilitats reals d'aconseguir l'alcaldia a ciutats com Berga i Vic. A Sabadell, “hi ha la possibilitat d'entrar amb força i desmantellar l'Ajuntament construït per Manel Bustos”. “I a Girona, podem ser tranquil·lament segona força”, ha afegit el portaveu de la CUP..

Share/Bookmark