Traducció Google Translator
El Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), que depèn de la vicepresidenta del Govern i està capitanejat pel general de l'Exèrcit Félix Sanz Roldán, va aprofitar l'auge polític de Pablo Iglesias i dels seus partits afins a Catalunya per lluitar contra el procés secessionista a la comunitat.
En un primer moment, l'organisme que depèn de la vicepresidenta del Govern, CNI va moure els ressorts per intentar desactivar a la formació d'Esglésies, que va néixer al gener de 2014. Finalment, la cúpula d'intel·ligència va considerar que el creixement dels partits d'esquerres a Catalunya espantarien als ciutadans de les pretensions sobiranistes de l'executiu d'Artur Mas i el seu soci de govern, Oriol Junqueras, segons expliquen fonts properes a l'operació.
La jugada es va demostrar el passat 24 de maig a les eleccions municipals de Barcelona. Ada Colau va desbancar Xavier Trias debilitant el procés sobiranista. La líder de Barcelona en comú va aconseguir 11 escons, enfront dels 10 amb què es va fer el líder de CiU a la ciutat comtal, Xavier Trias. Tot i els mals resultats de les eleccions locals per a la independència, Artur Mas segueix endavant amb el seu full de ruta i manté ferma la seva convocatòria d'eleccions per al proper 27 de setembre.
De moment els partits ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent ja estudien la possibilitat de concórrer als pròxims comicis en una candidatura conjunta a l'estil Ada Colau a Barcelona. Els últims sondejos realitzats per Feedback per a La Vanguardia i publicats el passat mes de maig ja van treure el triomf a l'actual govern. CiU aconseguiria només 35 o 36 escons, segons l'enquesta, enfront dels 50 que va guanyar el 2012.
El CNI porta més de dos anys centrat en desarticular el moviment independentista català. Sota el nom 'Horitzó després', els serveis d'intel·ligència espanyols van elaborar un pla que seguia tres línies estratègiques, segons va publicar la revista Interviú a l'abril de 2013. El full de ruta, pressupostada en 10 milions d'euros, començava per pagar a periodistes i tertulians per defensar als mitjans catalans la convivència entre Espanya i Catalunya. El segon pas continuava per finançar els mitjans de comunicació espanyolistes que hi havia a l'autonomia. Finalment, el tercer pas, que després va sortir a la llum, era recopilar informació sobre els diners que tenia la família Pujol en els paradisos fiscals. Un informe d'Hisenda i la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal, va determinar després que Jordi Pujol Ferrusola va moure fins a 55 milions d'euros a destinacions com Suïssa, Luxemburg, Andorra o Liechtenstein.
La jugada és doble quan candidats com Manuela Carmena o Teresa Rodríguez s'entesten a deslligar-se de Pablo Iglesias. D'una banda, la líder de Podem Andalusia ja va marcar un punt d'inflexió quan va contradir la postura d'Esglésies sobre que hi hagués una sola circumscripció per elegir el candidat a les eleccions generals. Rodríguez va plantejar el procés de descentralització de primàries. Manuela Carmena també ha dit en diverses ocasions que ella no té vinculació política amb Podem ni amb cap dels partits que formen Ara Madrid, la plataforma que el va alçar a l'ajuntament de la capital.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada