traducció - translate - traducción

15.12.16

DARRER HIVERN SOTMESOS


Quico Romeu - Vilanova i la Geltrú 2016.12.15

Hores d'ara crec que abans de juny hi haurà o una declaració unilateral d'independència, o una sol·licitud d'empara internacional. De fet ja comencen a sorgir iniciatives de parlamentaris britànics, irlandesos, alemanys, danesos, estonians, suïssos....  Aquesta deu ser una de les a feines discretes que anem fent sota la taula. 

D'altra banda, tot i que Espanya sembla que ha estat pressionada per establir diàleg, també sembla que ja se n'ha atipat de la comèdia. En la seva frívola arrogància deu pensar que la parafernalia li servirà de prova de bona voluntat, per legitimar-se, abans de treure algun santcristo gros. Tot va prenent el to i la textura del darrer assalt.

El senyal serà quan comencem a veure rates abandonar el vaixell enemic. S'acosta el darrer pols. Com vaig aprendre a Bòsnia, les guerres es revifen poc abans d'arribar la primavera. A l'hivern paraules, reptes, amenaces, condicions, negociacions eventuals... a la primavera, estiu i tardor, les bufetades.

Ara ens cal distancia dels partits -que es treballin les diferències estratègiques ells solets-, per tornar-nos a reunir i exigir-los unitat sense caure nosaltres en les trampes que ens teixeixen els 300 agents del CNI, vinguts al Principat fa més de tres anys. Han actuat des del primer dia, i ara és el moment de màxima intensitat. A les xarxes, a les parets, als diaris, tertúlies i a les converses inofensives dels bars. Ara és l'hora de saber qui és qui; qui és que diu què; qui fa realment què, qui informa de què o de qui, i a partir de quines fonts. 

Només ens tenim a nosaltres ens agradem o no. I ens cal vèncer perquè allò que no fem nosaltres, ho faran contra nosaltres. L'espai que no ocupem nosaltres, l'ocuparan contra nosaltres; els carrers per exemple. I allò que no afirmem nosaltres, ens ho negaran a nosaltres.

Cal aïllar l'enemic i la seva propaganda perquè ara és l'hora. Ja està. Demà comença el ball. La Carme és el primer pas. Darrer hivern sotmesos.

Això va de Democràcia

Share/Bookmark