traducció - translate - traducción

18.12.16

El Sinn Féin demana al govern espanyol que reconsideri la "persecució" contra Forcadell

El partit nacionalista d'Irlanda del Nord assegura que es tracta d'"un atac a la democràcia"

ARA Barcelona 


El portaveu d'Afers Exteriors del Sinn Féin, Seán Crowe, ha demanat aquest dilluns al govern espanyol que "encara que sigui tard, reconsideri la persecució contra la senyora Forcadell". En un comunicat, Crowe recorda que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, està citada a declarar el proper divendres al Tribunal Suprem per "suposadament haver violat la legislació espanyola en permetre un debat parlamentari i el vot d'una reforma de la Constitució, sobre la independència catalana".
Crowe recorda també que si és declarada culpable podria ser "inhabilitada com a càrrec públic i multada" i assegura que es tracta d'un "pas sense precedents" i "molt preocupant" i que representa "un atac a la la democràcia que estableix un precedent molt perillós".
"La causa contra la presidenta d'un òrgan legislatiu democràtic per facilitar un debat sobre un tema tan important i popular posa en risc els estàndards democràtics que les persones tenen a tot el món", diu la nota.
El representant del principal partit nacionalista d'Irlanda del Nord demana finalment "un procés de diàleg" per "resoldre els seus desacords amb el Parlament català" i proposa "fins i tot" la celebració d'un referèndum. "No poden reprimir arbitràriament, ignorar, o prohibir les demandes democràtiques d'un poble que buscan estructures alternatives fora de l'actual Estat espanyol", conclou Crowe.
La setmana passada un diputat de l'SNP, el partit nacionalista escocès, va presentar una moció de suport en favor de la presidenta de la cambra catalana en la qual instava al govern de Mariano Rajoy a dialogar amb la Generalitat per superar la judicialització del procés sobiranista.


Share/Bookmark