traducció - translate - traducción

28.12.16

Desconnecting people (Easy Jet: why not?)

Benvolgut, o no, community manager d’Easy Jet:
¿Por qué no? Why not? Perché no? Porque não? Pourquoi pas? Warum nicht? Waarom niet? I, el que és més important per a molts catalanoparlants: per què no? Per quines estranyes raons:
a) no pots entendre el català si la teva companyia opera a l’aeroport de El Prat i, a més a més, segons la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya i la Llei 1/1998, de 7 de gener, de Política Lingüística tens l’obligació de fer-ho?
b) no saps fer servir el Google Translator per donar servei a un client català?
c) dones una resposta amb una prepotència i una vehemència més pròpies d’un personatge de “La cabanya de l’oncle Tom” que d’un treballador al servei de les persones?
d) l’eslògan d’Easy Jet és why not?, si seria més apropiat porque no nos sale de los huevos, súbdito de la colonia, háblame en español y mira tu DNI?
Sí, ja sé… no m’entendràs si t’escric en català però és que why not? Per què un client català, que viatja en la vostra companyia des de Catalunya a una altra destinació, no pot adreçar-vos una queixa o un suggeriment en català? Sóc català. Que no té ulls un català? Que un català no té mans, òrgans, dimensions, sentits, afectes, passions? No és alimentat amb el mateix menjar, ferit per les mateixes armes, atacat per les mateixes malalties, curat amb els mateixos remeis, escalfat i refredat pel mateix hivern, el mateix estiu, tal i com fa un madrileny? Si ens punxeu, no sagnem? Si ens feu pessigolles, no riem? Si ens enverineu, no morim? I si ens ofeneu, no ens venjarem? Oh, no, prepotent community manager de Easy Jet, si us paguem en euros catalans, no els acceptareu? Si la targeta VISA amb la què comprem on line és del Barça, no podrem pagar el bitllet? Si us diem gràcies, no les acceptareu? Si recomanem la vostra companyia en català, ens entendreu? I, el que és més important: per quina estranya raó he fet un homenatge a Shakespeare, si sembles més aviat un personatge de Torrente? To fly or not to fly: that is the question. Easy jet: why not?
#Àlex_Ribes
Em pots seguir a Twitter @blogsocietatFacebook


Share/Bookmark