traducció - translate - traducción

18.2.11

Adéu TV3 al País Valencià


Adéu TV3 al País Valencià
Acció Cultural (ACPV) ha decidit cessar les emissions de TV3 al País Valencià aquest dijous en entrar en vigor la modificació de la llei valenciana de l'audiovisual que imposa sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continua emetent.



18.02.2011 - 11:02 - Països Catalans
Així ho han confirmat fonts properes a l'entitat en acabar la reunió de la junta directiva celebrada aquest dijous. Les mateixes fonts han explicat que de continuar emetent no podrien fer front a les elevades sancions, posant en joc la supervivència d'ACPV.
A banda de les sancions a les quals s'exposa, Acció Cultural ha de pagar abans del 20 de març més de 600.000 euros en multes sota risc d'embargament de comptes, subvencions i propietats immobiliàries. El País Valencià deixa de rebre el senyal de TV3 aquest dijous en decidir Acció Cultural del País Valencià (ACPV) cessar les emissions. L'entitat ha pres aquesta determinació després d'una junta directiva celebrada d'urgència davant l'amenaça d'elevades multes en entrar en vigor aquest divendres la nova llei valenciana de l'audiovisual.
Segons el nou text, que ACPV considera fet expressament per castigar l'entitat, el govern valencià multaria amb 60.000 euros cada 15 dies durant tant de temps com es continue emetent, segons consta en els requeriments enviats per la Generalitat Valenciana a l'entitat. L'amenaça de multa es fonamenta en la modificació de la Llei 1/2006 de la Generalitat Valenciana del Sector Audiovisual.
A banda d'aquestes sancions, l'entitat que presideix Eliseu Climent té pendent de pagament amb data 20 de març més de 600.000 euros en multes per emetre des de tres repetidors. Les sancions a les quals s'enfronta corresponen a cadascun dels repetidors que el govern valencià va precintar el 2007, la Carrasqueta (Alacantí), Alginet (Ribera Alta) i Llosa de Ranes (Costera). ACPV va pagar una primera multa de 126.943,90 euros però manté pendents de pagament dues multes de 300.000 euros cadascuna. L'entitat va presentar en el seu moment recursos a les dos ordres de pagament però la darrera resolució del govern que presideix Francisco Camps esgotava la via administrativa i insta a pagar.
Així, ACPV s'enfronta a una amenaça d'embargament dels comptes, congelació de les subvencions pendents de rebre i embargament de propietats immobiliàries si no fa front a aquestes sancions en el termini d'un mes. Acció Cultural acumula al llarg de tot el procés sancions per valor de més de 700.000 euros per les emissions als que s'afegeixen ara aquests 600.000 euros i el risc de ser multat cada 15 dies si continua emetent.
25 anys d'emissions al País Valencià 

Televisió de Catalunya va arribar a tot el País Valencià l'any 1986 a través dels repetidors que Acció Cultural va instal·lar arreu del territori. Fins l'arribada de Televisió Valenciana (TVV) l'any 1989, aquest va ser l'únic canal en llengua pròpia que emetia al territori.

El març de 2007 el govern valencià va iniciar un procés de tancament de repetidors, que després de diversos recursos per part d'ACPV va culminar amb el cessament d'emissions des dels repetidors de la Carrasqueta, Alginet i Llosa de Ranes.

Fins aquest divendres, tres repetidors que cobrien zones importants del País Valencià com són el de Mondúver (Safor), Perenxisa (Ribera Baixa, l'Horta i els Camps de Morvedre i del Túria) i Bartolo (Plana Alta i Plana Baixa) continuaven emetent, pendents de diferents procediments judicials.

En paral·lel, ACPV va engegar un procés de signatures en favor de la Iniciativa Popular Televisió Sense Fronteres, amb el suport de més de 600.000 persones i bona part dels partits polítics i societat civil.

El govern espanyol manté paral·litzada la ILP al Congrés, pendent de resolució d'un recurs de la Mesa, que demana que s'accepti i pugui ser votada.

Enllaç original:

Share/Bookmark