traducció - translate - traducción

11.4.10

Manifest de la Comissió per la Dignitat


A favor de les consultes del 25 d'abril

Des del passat mes de setembre, a centenars de municipis catalans s’han realitzat successives Consultes Populars en què es demana als ciutadans si volen que Catalunya es converteixi en un nou estat de la Unió Europea.
Creiem que la gent de la Cultura -seguint l’exemple de compromís marcat per patriotes com Pau Casals, Pere Quart, Àngel Guimerà, Manuel de Pedrolo, Carles Rahola, Ramon Barnils o Mercè Rodoreda- no podem restar impassibles davant un esperançador procés d’aquesta transcendència.
 Volem manifestar-hi el nostre ple suport perquè significa un acte de normalitat democràtica sense precedents en la història recent del nostre país. A més, i per tal com el Dret a l’Autodeterminació és universal -segons ho recull l’ONU- afirmem que el nostre poble està plenament capacitat per exercir-lo.
També hi donem suport perquè en l’actual situació, Catalunya -amb tot el bagatge històric, lingüístic, econòmic, cultural i polític que
arrossega- veu severament mutilat el seu potencial dins l’actual marc polític espanyol. Cal reafirmar encara més el pas col.lectiu que s’ha fet fins arribar a l’exercici del Dret d’Autodeterminació a casa nostra.
En aquest sentit ens sentim orgullosos de la feina feta per les plataformes populars que amb tanta eficàcia i esforç ja han realitzat Consultes Populars alhora que encoratgem tots els qui n’estan preparant de cara al futur a seguir-los-en l’exemple. D’aquesta manera podrem accedir als camins que millor ens han de permetre preservar la nostra cultura i llengua, aturar l’espoli fiscal que ens sufoca i controlar els recursos polítics, econòmics, jurídics, espirituals i materials que ens calen per sobreviure i prosperar com a nació lliure en ple Segle XXI.

Toni Strubell i Trueta

Catalunya, 25 de Març de 2010

Share/Bookmark

3 comentaris :

HUMO ha dit...

Realmente , eres tan entretenido!

Besos!

=) HUMO

Boladevidre ha dit...

Grácias HUMO..... agradezco tus comentarios.... mucho.
Sigo siguiendote

paco ha dit...

Tot i que els catalans/nes tenim motius per no tenir-li consideració al Garzón, és evident que respecte del tema de la urgència de que algú faci quelcom envers la recuperació de la memòria històrica, hem d'estar, incondicionalment a favor de qualsevol jutge que faci alguna cosa, i també per que els grups que han fet les denúncies haurien d'estar il·legalitzats.