traducció - translate - traducción

30.4.10

TOTES LES RÀDIOS I TV DELS PPCC EN UN SOL CLIC !

Allò que la política ha dividit, la xarxa ho tornarà a unir. Amb aquesta motivació han nascut els webs Païsoscatalans.tviPaïsoscatalans.fm, que agrupen totes les emissores de televisió i de ràdio que emeten als Països Catalans. Així, per exemple, és possible escoltar des d’un sol web la programació de Ràdio Arrels, a la Catalunya Nord, i amb un sol clic passar a escoltar Alcúdia Ràdio, emetent des de l’illa de Mallorca. En total s’hi poden visualitzar una vintena de televisions del Principat, el País Valencià, la Catalunya Nord i Andorra, així com escoltar una cinquantena d’emissores de ràdio dels diversos territoris de la nació.


Ambdós portals són obra de Miquel Marzabal, que vol posar a la disposició dels internautes tots els mitjans de comunicació dels països catalans, però ’sense les limitacions que els governs ens imposen mitjançant sistemes controlats i censurats com el de TDT’.
Els portals Païsoscatalans.tv i Païsoscatalans.fm creats per Marzabal s’inspiren amb nederland.fm, però van molt més enllà que el portal holandès perquè ‘traspassen totes les fronteres i limitacions que ens imposen les autoritats’. ‘Sembla mentida que a l’any 2010 encara haguem d’estar parlant d’aquesta manera, però així és’, assegura l’autor dels portals.
‘Espanya i França, han intentat fer amb els catalans més o menys com fan a la Xina amb els Tibetans o a Turquia amb els Kurds’, opina Marzabal, qui assegura que ‘malgrat no tinguem una opressió violenta, patim una opressió molt més subtil però sense pausa’.
L’autor es mostra obert a millorar ambdues webs i afegir-hi més mitjans de comunicació, i confia que amb l’augment de la qualitat de les emissions per Internet aviat es puguin visionar les televisions amb una qualitat similar a la TDT.
Font: directe.cat
Share/Bookmark

2 comentaris :

Josep M. ha dit...

Molt bona idea...

Boladevidre ha dit...

Doncs fem-la circular...