traducció - translate - traducción

25.6.11

RESUM DEL GENOCIDI

Tot i que els tres vídeos que conté el resum han tingut una relativa difusió, em sembla oportú el moment per penjar-los en aquest format continu, que curiosament permet veure la persistència ancestral del nostre adversari, Castella, en suplantar la cultura i llengua pròpies per la seva, forastera i invasora, amb la finalitat d'apropiar-se d'uns territoris i una història que no els pertany. Encara no ens han guanyat, després de 300 anys.

No han demanat perdó i, per tant, no cal que els perdonem.


Share/Bookmark

5 comentaris :

Anònim ha dit...

malgrat és història la llàgrima encara és viva... esperem però no arribar mai a tal extrem!!!
aquest video l'he trobat molt didàctic i interessant... moltes felicitats !!!!

Anònim ha dit...

Cal que la gent i sobre tot la nostra joventut conegui be la nostra història crua, dificil, sacrificada, sofrida i sapiguem respetar qui ha deixat la vida per arrivar on som ara i convergir en un únic camí de sortida d'aquest fangar on som i poguem possar una esperança real en ser un poble alliberat del tiranisme despótic i l'humiliació històrica i constant de la nostra gent, costums, vida, cultura i llengua. Fent camí perqué algún dia sapiguem guanyar-nos la llibertat, després de tantes burles, de tants menyspreu, de tanta ignominia, del genocidi a la nostra llengua que encara avuí l'any 2011 patim després de 304 anys de l'invasió per Almansa i 297 de la caiguda de Barcelona ...

prifton

Boladevidre ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris. Cert, tot el mal ve d'Almansa.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Boníssim. Ja havia vist els 3 vídeos separats, però així, tots tres seguits, queda encara més bé pel que fa a la història. Hi ha dos moments cabdals –Segadors (segle XVII) i acabada la Guerra de Successió (segle XVIII)– i la progressió cap al que serà un altre d’aquest moments (franquisme). Tot ben explicat amb text i imatges, i ben enllaçat.
Ara, doncs, esperem amb candeletes la continuació.
Molt bé, Quico!

Boladevidre ha dit...

Help !!!! quina continuació? depèn de tots nosaltres... de cadascú!.
Seriosament, m'agradaria trobar la manera de fer unes feines similars amb el País Valencià, Balears i Rosselló (hi ha la qüestió dels Angelets de la terra).
També estaria bé partir del memorial de greuges fins a Macià, com a explicació d'una resistència. Però no en sé prou i és complexe. Veurem si surt alguna cosa més... i si no, doncs un altre... ves... he he he he...