traducció - translate - traducción

31.8.12

EMBOLIC 3: LA MEVA DENÚNCIA , "ALEA JACTA EST"


FETS QUE DENÚNCIA

Lloc dels fets: Platja Llarga de Vilanova i la Geltrú, a continuació del Passeig Marítim de Cubelles en direcció Vilanova.
Dia: dissabte 25 d’agost de 2012
Hora: 19:15 (aproximadament)
Les dades de les persones denunciades van ser recollides pels agents de Mossos, els quals el denunciat va reclamar després dels fets que s’exposen.
1 – AMENACES I AGRESSIÓ AMB LESIONS
El denunciant (Francesc Romeu), adverteix que un grup de persones format per almenys dos homes, dues dones estan establerts a la sorra amb taules i cadires de picnic. També sembla que vigilin tres canyes de pescar instal·lades a la sorra, cosa que incompleix la normativa municipal de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que prohibeix l’ús de la pesca al seu litoral entre els dies 15 de maig i 15 de setembre.
El denunciant s’acosta a un dels homes, més endavant una de les dones el cridarà pel nom de “Paco”, per advertir-li que no està permès l’ús de canyes a la sorra, i que significa un perill ja que encara hi ha força gent banyant-se en les proximitats i també a la sorra.
L’home li respon de manera desconsiderada i amenaçadora recomanant-li que si no vol problemes no es fiqui on no el demanen. El denunciant intenta argumentar i davant el to amenaçant de les paraules i l’aproximació de l’altre home, opta per marxar, recordant-los-hi que ja estan informats.
El segon home aleshores diu clarament:
“Eso, lárgate ya y no sea que te vayas a caer y abrirte la cabeza o romperte el pescuezo”
El denunciant aleshores, retirat unes passes, es treu un Ipod (mp3 – s’aporta còpia de la factura en document apart) i li diu que si pot repetir les amenaces per enregistrar-les.
L’home anomenat Paco aleshores avança cap el denunciant amb agressivitat. Una de les dones el crida pel nom de Paco i intenta frenar-lo apropant-se-li. El tal Paco l’aparta d’una revolada i agafa pel braç al denunciant torçant-li el braç i intentant prendre-li l’Ipod de les mans. En el forcejar es provoca un tall a la ma dreta del denunciant, tall que requerirà atenció mèdica i la vacuna antitetànica (s’aporta còpia del certificat de lesions en document apart).
2 - ROBATORI AMB VIOLÈNCIA I INTIMIDACIÓ
El denunciant intenta apartar-se’n i retirar-se ja que l’altre home també s’apropa amb els punys tancats. Finalment el tal Paco pren de la mà l’aparell Ipod, negant-se a retornar-lo. El denunciant es retira un centenar de metres i pren la iniciativa de reclamar la presència d’una patrulla dels Mossos per tal de denunciar els fets.
3 – CALÚMNIES I DIFAMACIÓ
Quan arriba la patrulla dels Mossos, aproximadament tres quarts d’hora després dels fets degut a la localització difícil, el denunciant exposa els fets i és informat que haurà de ratificar la denúncia a comissaria.
Se’ls acosta, però, una dona que el denunciant no recorda haver vist i manifesta als agents que:
1.   Coneix la família que estava de picnic pescant.
2.   Explica una versió falsa dels fets consistent en acusar d’exhibicionisme i tocaments al denunciant, d’haver estat advertit diverses vegades.
3.   Els agents li prenen les dades
4 – DENÚNCIA FALSA
Finalment el denunciant, en anar a interposar la denúncia a la comissaria dels mossos, és informat que ha estat denunciat pels agressors per exhibicionisme. El denunciant sosté que aquesta denúncia tergiversa els fets amb la intenció de desviar l’atenció sobre l’agressió i robatori que aquí es denuncien.
NOTA:
Destacar que el denunciant és qui va tenir la iniciativa de reclamar la presència dels mossos
Remarcar el fet sorprenent que no fossin els denunciats els que avisessin els mossos davant uns fets tant greus com exhibicionisme davant de menors, sobretot en una platja on no es sol practicar el nudisme.
Subratllar que alguna raó devien tenir els mossos per no procedir a la immediata detenció del denunciant, Francesc Romeu, davant l’acusació d’un delicte contra menors.
S’adjunten còpies del Certificat de Lesions i de la factura de compra de l’Ipod Apple de mp3
Perquè consti ho certifico:

Share/Bookmark

1 comentari :

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Espero que continuis informant del desenvolupament del cas.