traducció - translate - traducción

30.12.15

31 DE DESEMBRE | 300 anys de resistència, 300 anys de combat!


Un any més retrocedim en la memòria, concretament 300 anys enrere. Des que el 1707 s’inicià la Batalla d’Almansa al País Valencià, van ser més de 8 anys de resistència popular fins que l’11 de juliol de 1715 Mallorca caigué en mans de les tropes borbòniques, i el 28 de novembre d’aquell mateix any quan s’implantà el Decret de Nova Planta, donant així per finalitzada la Guerra de Successió Espanyola.
300 anys més tard, però, volem recuperar el passat. Perquè ja són tres segles d’ocupació espanyola i francesa, tres segles de continus atacs a la nostra llengua i la nostra cultura, d’intents d’esborrar la història comuna de lluita del nostre poble. I seguim aquí, hereves d’aquella resistència, la nostra, construint un moviment popular fort que ni guerres, ni tortures ni persecucions han pogut ni podran combatre mai.
Seguim lluitant contra els sotracs que les retallades han cavat en el nostre territori. Seguim lluitant contra la repressió que patim per part del poder polític, policial i judicial.
Combatem contra la manifestació del patriarcat més ranci que, de la mà de l’Esglèsia Catòlica i de les Institucions Espanyoles ens menysprea i ens mata per motiu de gènere, sexe o sexualitat.
Lluitam contra l’intent d’abolició de la nostra llengua, perquè esdevingui llengua vehicular i no que quedi relegada en un tercer pla.
Lluitam per unes condicions de treball dignes, justes i igualitàries; on totes tenguem dret a l’habitatge. Lluitam perquè no es privatitzi l’oci, on els carrers i les places siguin de les persones i per a les persones i no de les iniciatives privades.
Creim de vital importància l’organització popular per a la superació i abolició de totes les problemàtiques comunes que ens aboquen a unes vides precàries i indignes. La solidaritat ha d’anar acompanyada de la unió de les lluites de la classe treballadora per tal de traçar conjuntament els Països Catalans socialistes i feministes.
Enguany les organitzacions de l’Esquerra Independentista i Anticapitalista de Mallorca s’uneixen perConstruir la Unitat Popular convocant conjuntament a la mobilització del 30 de desembre a Palma i així generar un punt de no-retorn cap a l’alliberament de la nostra terra però, també per la defensa dels nostres drets socials i de gènere.
Des d’Arran convoquem a l’esmenada manifestació que començarà des del Passeig del Born a les 18h i que recorrerà els principals carrers de Ciutat fins a arribar a la plaça dels Patins. 
Mantenim viva la flama del 31 de desembre: Som poble treballador, som Països Catalans!!!

Als Països Catalans, 26 de desembre del 2015

Share/Bookmark