traducció - translate - traducción

3.2.16

Qui és Milagros Sala? | Notícies | teleSUR


__________________________________________________________________________________



És dirigent de l'Organització Tupac Amaru, diputada del Parlasur i s'ha destacat per la seva lluita social.

Milagro Sala va néixer a San Salvador de Jujuy (Argentina) el 1954. És dirigent de l'Organització Tupac Amaru, diputada del Parlasur i lluitadora social.

El 2014 el papa Francesc va rebre al Vaticà a Sala ia dirigents d'organitzacions coyas, guaraníes i diaguitas. En aquesta oportunitat, el summe pontífex va ratificar el seu suport a la defensa dels drets dels pobladors originaris.

Va ser detinguda aquest dissabte a la seva residència situada a la capital de la província de Jujuy (Argentina) després d'un aplanament i va ser traslladada a la comissaria de la Dona sota una ordre del jutge Raúl Gutiérrez. La dirigent és imputada per suposada "instigació a cometre delictes i tumults en concurs real".

Recentment el governador Gerardo Morales va decretar que les organitzacions socials que no es reempadronen perdran els seus beneficis socials i la seva personalitat jurídica. Miracle Sala i representants d'altres organitzacions s'oposen a aquesta disposició.

El Governador de Jujuy ha acusat en diverses ocasions a Sala d'un suposat robatori dels diners de l'Estat però la dirigent assegura que "Jo no toco cap plata de les cooperatives com diu Gerardo Morales. L'agrupació té més de 100 cooperatives i jo no presideixo cap d'elles ".

En diverses oportunitats ha denunciat que els mitjans de comunicació han censurat la seva lluita. "Hi ha molts companys que estan patint discriminació i hi ha mitjans que estan tapant això. Han escombrat amb tot".

Organitzacions socials i polítiques es van manifestar aquest dissabte al centre de la Ciutat de Buenos Aires per exigir l'alliberament de la parlamentària.


Este contenido ha sido publicado originalmente por teleSUR bajo la siguiente dirección: 
http://www.telesurtv.net/news/Quien-es-Milagro-Sala-20160116-0042.html. Si piensa hacer uso del mismo, por favor, cite la fuente y coloque un enlace hacia la nota original de donde usted ha tomado este contenido. www.teleSURtv.net
_________________________



Share/Bookmark