traducció - translate - traducción

7.5.16

DESCARREGA'T EL QUE GOOGLE SAP DE TU

Breu guia sobre la informació que el major cercador del món recull sobre els seus usuaris


Per Tecnonews / AMIC.

És fins a cert punt normal que quan apareix a la nostra pantalla una parrafada d'extensions antològiques sobre l'ús d'un programa o un dispositiu, donem al botó d'acceptar compulsivament. No obstant això en aquests instants estem, amb tota probabilitat donant accés a l'empresa que ens ofereix un servei a poder entrar gairebé en la nostra vida privada. Després ens preguntem com és possible que a Google o el nostre correu electrònic ens apareguin anuncis sobre productes que realment ens interessen però que mai abans havíem buscat a la xarxa.

Què és el que Google sap de nosaltres? ¿Quina informació recopila sobre nosaltres? A continuació t'oferim una breu guia sobre la informació que el major cercador del món recull sobre els seus usuaris, és a dir, sobre nosaltres.

Quan naveguem deixem un rastre de cerques que serà utilitzat per aquesta gran empresa per intentar vendre els productes que millor s'adaptin als nostres interessos. De la mateixa manera, Google fa servir aquesta informació per millorar la teva experiència de recerca i d'alguna manera fa impossible que coneguis informació interessant que s'escapa d'allò normalment s'escapa als teus interessos primaris.

Un altre lloc des del qual l'empresa californiana recull informació és des dels dispositius mòbils que funcionen amb sistema operatiu Android. D'allí, extreu informació tant dels teus contactes com de les teves cerques. Així mateix, també extreu informació de les aplicacions que fas servir.

En tercer lloc Google emmagatzema informació dels vídeos que mires a Youtube mentre que en quart lloc l'empresa recopila totes aquelles notes de veu que emmagatzemes gràcies a Google Now.

Potser no et sembla ja tan graciós i menys sentit té que Google emmagatzemi la informació de la teva ubicació i dels recorreguts que fas. D'aquesta manera l'empresa pot saber quant de temps passes a la feina, quan et vas de vacances o si estàs malalt.

De la mateixa manera Google emmagatzema tota la informació que tens publicada en el cas que posseeixis un bloc i tots els esdeveniments que inscriguis a Google+. De la mateixa opera amb altres programes de la seva propietat guardant les teves converses de Hangout, les notes de Google Keep i les compres de Google Wallet.

En resum, si vols saber el que Google sap de tu, pots descarregar-te tota la teva activitat a través d'aquesta pàgina web de la pròpia empresa nord-americana: https://takeout.google.com/settings/takeout

Font: El que Google sap de tu - La Veu del País Valencià
Share/Bookmark