traducció - translate - traducción

1.5.16

SIGNEM. PER UNA CANDIDATURA UNITÀRIA DE PAÍS.

Ha començat aquesta campanya d'adhesió al manifest "Per una candidatura unitària de país". Compartiu amb els vostres familiars, amics i coneguts l'enllaç de la campanya:

Oidà aconseguíssim candidatures unitàries a tots els territoris dels Països Catalans. I encara millor una candidatura unitària conjunta que els abracés a tots. En qualsevol cas, n'estic convençut que sabrem buscar la unitat d'acció com a poble davant les corts castellanes. #Guanyarem.

Per una candidatura unitària de país


Davant la convocatòria d'unes noves eleccions al congrés de diputats espanyol, les persones sotasignants feim una crida a les formacions polítiques de país, és a dir aquelles que decideixen la seva actuació a ca nostra i no als despatxos de Madrid, perquè configurin una llista unitària amb l'objectiu de defensar el finançament, l'autogovern, el territori, la llengua i la cultura de les Illes Balears i Pitiüses.
No hi ha política social possible sense un finançament just. L'espoli fiscal crònic i les retallades creixents no ens permeten dotar com pertoca drets bàsics com la sanitat, l'educació, l'habitatge o el transport públic. No podem garantir una qualitat de vida digna amb els preus disparats pel cost de la insularitat i les pensions més baixes de l'Estat. La petita i mitjana empresa no pot tirar endavant sense una protecció efectiva davant la competència deslleial de les grans superfícies. No és possible protegir la llengua, la cultura i l'entorn natural sense els mitjans necessaris.
Som un gran poble que creix obrint els braços a tothom, a tota la bona gent que vol ser d’aquí. Un poble que no vol renunciar, i que si van mal dades sap ajuntar esforços per alçar la veu on calgui i dir que volem continuar sent qui som, que estam cansats que ens espoliïn els recursos i la calma, que estam farts de no poder decidir el futur i que volem comandar a ca nostra. 

I som molts, som prou perquè la nostra veu se senti a Madrid. Ha arribat el moment d'unir esforços per reivindicar davant l'Estat allò que és nostre. Ha arribat el moment de vendre molt car el vot parlamentari en defensa de les persones i el territori.
Reclamam una candidatura unitària nascuda de la il·lusió i la fe en el nostre poble. Una candidatura creada des del consens, la generositat, la col·laboració, l'esforç honest i decidit. Una candidatura de país, amb el centre de decisió a les nostres Illes, com a instrument de canvi en positiu a favor de la gent.
Una candidatura per la qual, ho deim ben clar i ben alt, les persones que subscrivim aquest text estam disposades a deixar-hi la pell.

Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
Les Illes Balears, a 28 d'abril de 2016


Petició · gbarcelo@govern.caib.es: Per una candidatura unitària de país · Change.org
Share/Bookmark