traducció - translate - traducción

20.5.16

La premsa internacional reacciona a la prohibició d'estelades

 

Marta Escobar Martí 
Foto: Sergi Alcàzar 
Després que ahir el govern espanyol va decidir prohibir les estelades al partit del Barça-Sevilla de la final de la Copa del Rei interpretant l'article 66 de la llei de l'Esport a la seva manera -que prohibeix exhibir símbols racistes o xenòfobs- alguns mitjans i periodistes internacionals no s'han pogut estar de fer-se ressò de la polèmica oberta.
Molts asseguren que aquesta prohibició no frenarà la llibertat d'expressió i altres carreguen contra l'executiu estatal per la incongruència que suposa aquesta decisió en una democràcia.
Associated Press destaca el comunicat del club on expressa el seu "desacord total i complet" amb l'anunci realitzat el dimecres. The Guardian hi afegeix la crida del Barça a "utilitzar el sentit comú" exigint al govern espanyol "respectar l'honor de les institucions implicades".
NBC Sports parla de la irritació que ha causat al Futbol Club Barcelona la prohibició i augura un camp ple d'estelades encara que el govern espanyol hagi intentat evitar-ho.

Xiular l'himne espanyol

The Telegraph explica que la policia espanyola haurà d'escorcollar 19.000 aficionats culers per "estar segurs" que cap d'ells porta banderes "que donin suport al moviment independentista de Catalunya". Però això no és tot. El rotatiu britànic remarca que encara que els agents controlin que ningú no porti una estelada, "no podran aturar milers de fans catalans xiulant l'himne espanyol amb la presència del Rei, com ha passat darrerament sempre que el Barça ha jugat la final".
El Daily Mail posa de manifest que el Barça diu a la policia que prohibir l'estelada és "un atac a la llibertat d'expressió dels aficionats" i recorda que altres vegades el club ja havia estat sancionat per treure'n en partits de futbol. 
L'Équipe assegura que el Barça "defensarà el dret dels seus seguidors d'exhibir la bandera catalana" i també es fa ressò de quan el Barça va ser multat amb 30.000 euros per portar estelades a la final de la Champions. 
Un periodista dels Estats Units ha carregat contra el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i titlla aquesta prohibició d'"autogol de Rajoy" i diu amb ironia que "no hi ha res com prohibir una bandera per convèncer els teus amics que vostè pot ser una mica feixista".

Share/Bookmark