traducció - translate - traducción

10.7.17

Quina merda de revolució!

quinamerda

Benvolguts, o no, comuns:
Ja ho heu vist, oi? Sou en un costat del conflicte, amb el PP, Ciutadans o Societat Civil Catalana. Sou en el costat dels Fernández Díaz, Bárcenas, Cospedal, Albert Rivera, Arrimadas, Jordi Cañas o amb els ultradretans de SCC. La foto ja està preparada. Només cal que el fotògraf premi el botó. Tots sortirem retratats per a la Història i els futurs estudiants ens veuran en els seus llibres. En aquests dies de revolució ciutadana, de mosaics humans i d’enfrontament amb l’Estat tardofranquista, somriureu al costat dels de sempre. Preparats per a la foto? Vinga… quiets… podeu dir: ens quedem iguaaaaaaaal.
Tot això tracta de marcs mentals. Aquí hi ha un marc mental. És el de la Constitució del 78, redactada per gent com Manuel Fraga Iribarne o Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón. Una Constitució votada posteriorment pels que ara tenen més de 61 anys i en un moment històric en el què ho hi havia cap més alternativa. És el marc mental de la monarquia. Ja sabeu, un sistema polític on el cap de l’Estat ho és per via espermàtica. Tots som iguals? Doncs, no. És el marc mental de la unitat de la pàtria, del mira tu DNI, del rebuig a la diversitat cultural i lingüística, el de les injustícies econòmiques i el de la demofòbia. I tot i que aquest marc mental el voleu canviar a Espanya, no podeu. Espanya és irreformable. Governa un partit que té incorporat en el seu ADN la corrupció. El pitjor és que l’alternativa té ecos a Alfonso Guerra, Felipe González, José Bono o Rodríguez Ibarra. I és exactament el mateix marc mental. És el marc mental dels tres poders (quatre si tenim en compte la caverna mediàtica) units amb cola per a disgust de l’esperit de Montesquieu. És el marc mental, per exemple, dels dèficits fiscals “forever and ever”, de les estacions d’AVE buides on es podrien rodar pel·lícules d’apocalipsis zombies i dels corredors mediterranis que passen a prop de la Cibeles.
Hi ha un altre marc mental. És la disrupció, és el trencament amb l’establert, és una altra forma d’Estat (la república), és una altra Constitució, és un altre pacte social i econòmic, és una altra mirada sobre el futur. Que sigui millor o pitjor dependrà de nosaltres. 
Ja heu escollit. Heu escollit torpedejar el procés. Heu sembrat dubtes, heu venut fum, heu canviat de sigles com qui canvia d’americana, heu fet confluències que acabaran incorporant tot l’abecedari i heu marejat la perdiu. Tot en nom del mateix marc mental. La vostra revolució chachipiruli és el mateix marc mental. Doncs perdoneu que us ho digui: quina merda de revolució!
Àlex_Ribes
Em pots seguir a Twitter @blogsocietat Facebook
Quina merda de revolució! | Societat Anònima

Pots seguir Boladevidre

Share/Bookmark