traducció - translate - traducción

18.10.17

Llibertat Jordi Sánchez i Jordi Cuixart


Avui tota la catalanitat està novament en estat de xoc, però una vegada més es rebel·la de forma coratjosa i pacífica. L'ordre d'empresonament sense fiança que l'Audiència Nacional espanyola ha dictat contra els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart, suposa una decisió absolutament arbitrària i una vulneració flagrant dels més elementals drets polítics d’expressió, reunió i manifestació que situen l'estratègia repressiva de l'Estat espanyol contra el sobiranisme català en una amenaça en tota regla al conjunt del sistema suposadament democràtic que ens regeix.  
S’acusa Sànchez i Cuixart del delicte de sedició per haver encapçalat les manifestacions del 20 i 21 de setembre passat, contra les detencions de catorze persones vinculades a l’organització del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre i que, lluny de ser tumultuoses i violentes com l’Estat sembla que voldria, es van caracteritzar per l’actitud cívica i pacífica de les desenes de milers de persones que van sortir a protestar als carrers i places de tot Catalunya, i també a la resta dels Països Catalans. I, precisament, l’actitud pacífica que tothora van reclamar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en les seves crides a la calma va ser la tònica amb què es van desenvolupar les protestes i la sortida ordenada dels agents de la Guàrdia Civil que havien ocupat la seu del Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya.
Així mateix, volem rebutjar igualment les indignes mesures de restricció de moviments a què s’ha sotmès el major del Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i a la tinenta Teresa Laplana, que no semblen buscar altra cosa que la intimidació i el menyspreu contra el cos de la policia catalana, d’una professionalitat demostrada.
Aquests empresonaments i ordres judicials absolutament fora de lloc situen la democràcia espanyola en pràctiques pròpies de règims totalitaris com la Turquia d’Erdogan i signifiquen una greu provocació en l’escalada repressora amb la qual l’Estat espanyol actua contra els anhels de llibertat i democràcia del poble català. Una onada de repressió que es va iniciar amb les detencions i escorcolls a impremtes, empreses, dependències oficials i domicilis particulars del 20 de setembre i que va continuar amb les càrregues brutals de la Guàrdia Civil i la policia nacional espanyoles, que van ferir més de 900 persones que l’1 d’octubre volien votar. Unes càrregues policials amb imatges d’una virulència i extensió que no s’havien vist a l’Estat espanyol des de la mort de Franco i que estan fent la volta al món, sense que la Unió Europea encara no les hagi condemnat amb prou contundència, exigint al govern espanyol que cessi la seva escalada d’hostilitat repressora.
En un Estat com l’espanyol on la separació de poders ha deixat d’existir a la pràctica, les actuacions de l’Audiència Nacional volen dinamitar per complet les propostes de diàleg que el govern català ha llançat al govern espanyol de cara a aplicar de forma acordada la voluntat del poble expressada a les urnes l’1 d’octubre.
Certament, el camí de la llibertat no és sempre fàcil, però sabem i Espanya i el món sencer han de saber que no hi ha prou presons per tancar-hi tanta gent digna amb ànsies de justícia i democràcia.
Ningú no ens podrà vèncer si seguim units en la pluralitat, mobilitzats pacíficament en defensa de la llibertat, la democràcia i la República Catalana.
17 d’octubre de 2017

___________________________________________________________________________
ACCIONS DIRECTES PACÍFIQUES
✅ Hem sortit al CARRER i l’Estat espanyol no reacciona.
✅ Hem defensat el DRET A VOTAR. 
✅ Hem VOTAT massivament i no en reconeixen el resultat.
✅ Hem obert la porta al DIÀLEG i la resposta són les detencions de JORDI SÀNCHEZ i JORDI CUIXART.
➡ Les DETENCIONS són d’una gravetat màxima que no pot permetre cap democràcia avançada.
Ara és l’hora que ens fem escoltar d’una manera ACTIVA 📢. Ara és l’hora de LA FORÇA DE LA GENT 💪🏻, de les accions pacífiques 🙌🏻 per fer sentir el poder del poble. 
‼ Per això, augmentem el nivell de MOBILITZACIÓ amb l'objectiu d'obligar l'Estat espanyol a reaccionar davant del clam de llibertat del poble català. 
📌 IMPORTANT: Demà a les 22 h rebràs les indicacions concretes de la primera ACCIÓ DIRECTA, que tindrà lloc aquest DIVENDRES 20 d'octubre a partir de les 8 h a tot el país. 
Estigueu ATENTS i CONNECTATS! 📲
- Crida per la Democràcia -
___________________________________________________________________________
Pots seguir BoladevidreFacebook   https://www.facebook.com/BoladevidreTwitter:       @BoladevidreGoogle+:    https://plus.google.com/u/0/1006401424208124  

Share/Bookmark