traducció - translate - traducción

16.12.18

Encolomar el mort al carrer | Gemma Aguilera

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

A la manera dels castellans des del Corpus de Sang de 1649 (Nota del Blogger):

"El tercer camino, aunque no con medio tan justificado, pero el más eficaz, sería hallándose VM con esta fuerza que dije, ir en persona como a visitar aquel reino donde se hubiere de hacer el efecto, y hacer que se ocasione algún tumulto popular grande y con este pretexto meter la gente, y en ocasión de sosiego general y prevención de adelante, como por nueva conquista asentar y disponer las leyes en la conformidad de las de Castilla y de esta misma manera irlo ejecutando con los otros reinos." Conde Duque de Olivares - Memorial


"L’única possibilitat que té el règim de no perdre Catalunya és convertir el conflicte institucional i polític en un de purament civil i violent"

Resultat d'imatges de setmana trágica 1909
L'estat espanyol juntament amb l'església catòlica i els militars van aprofitar els fets de la Setmana Tràgica, per treure's del mig Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog renovador que els feia nosa. Va ser assassinat per afusellament el 13 d'octubre de 1909, a Montjuïc. (N. del Blogger)

Des que l’1-O més de dos milions de catalans, un Govern, entitats de la societat civil i partits polítics van derrotar la maquinària d’Espanya a nivell judicial, econòmic, mediàtic, funcionarial i polític, que el règim ha assumit que l’única possibilitat que té de no perdre Catalunya és convertir el conflicte institucional i polític en un de purament civil, on el carrer català pugui ser presentat internacionalment com un focus de violència extrema que impedeixi qualsevol diàleg democràtic. Al llarg de la història, Espanya ha resolt els conflictes polítics amb violència, repressió i guerra, d’aquí que en ple segle XXI estigui disposada a tot per evitar el progrés democràtic en un dels seus territoris. El nacionalisme espanyol no té cap altre projecte per a Catalunya, només pot guanyar evitant que el conflicte entre Catalunya i Espanya sigui llegit dins i fora com un conflicte polític i s'interpreti només com una mena de guerra civil desencadenada per raons purament identitatàries i de xenofòbia.

Així, Madrid vendria al món la idea que Catalunya és només un problema de convivència intern provocat pel nacionalisme extremista. Amb violència al carrer i amb un Estat ja desmarcat com a interlocutor polític, el cas català cauria en l’oblit internacional. Ni presos polítics ni exiliats tindrien cap credibilitat i la diplomàcia espanyola tornaria a campar lliurement per Europa. Un pla perfecte per a un Estat que té les armes, la repressió judicial, les porres i les clavegueres, si no fos perquè després de molts anys de lluita pacífica, la comunitat internacional no s’empassaria fàcilment que l’independentisme i els seus dirigents han passat a ser violents davant d’un Estat indefens i incapaç d’asseure’s a negociar propostes democràtiques.


A aquest règim se li acaba el temps i ho sap. Amb més esquerdes que mai, es precipita en la seva estratègia d’encolomar el mort al carrer allargant el relat de la violència, el caos i desgovern que va construir el 20-S davant la por atroç a ser desmantellat. La por d’Espanya a perdre Catalunya és proporcional a la por que pretén inocular en la societat catalana. Només tenen un problema, tot indica que moltíssims catalans tornarien a posar el seu cos per defensar un procés pacífic. Vinguin els Piolins que vinguin. El 21D intentaran per tots els mitjans repetir un 20 de setembre i complir la fantasia violenta d’uns líders polítics i d’opinió que volen provocar l’enfrontament físic a qualsevol preu.

El botí no és poc: desencadenar la violència els serviria per justificar la destrucció del poc autogovern català que queda amb un 155 perpetu. Amb morts o sense. El 21D es tracta de demostrar que, com l’1-O, l’Estat ha fet fallida democràtica a Catalunya i que ja no controla el territori. Calen manifestacions i protestes massives. Paralitzar el país com el 3-O. Sense violència, però amb eficàcia.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark