traducció - translate - traducción

19.12.18

Missatge de Jordi Sànchez des de Lledoners.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


Benvolgudes, benvolguts,

Avui és el meu 18è dia de la vaga de fam, que porto a terme al costat d’en Joaquim Forn, en Josep Rull i en Jordi Turull. Vull començar agraint totes les mostres d’estima rebudes per carta (centenars) i visibles en concentracions i actes de suport.

La Crida Nacional comença a caminar de cara al seu acte fundacional, a finals de gener. Estic content i engrescat. Sé que hi ha moltes expectatives i que som milers els qui volem unir esforços, construir complicitats i avançar plegats.

Al projecte de la Crida, no hi sobra ningú. Tothom és necessari, i sobretot, caldrà molta generositat per sumar tantes voluntats. Et convido, si encara no ho has fet, a inscriure-t’hi per conèixer les ponències, participar en el debat i fer propostes de millora. El termini per fer-ho és breu, s’acabarà aviat. Per això et convido a fer-ho avui mateix visitant el nostre web (http://www.cridanacional.cat/).

Aquest primer escrit coincideix amb la setmana del 21 de desembre. És necessari recordar el que vam ser capaços de fer fa avui tot just un any. I és impossible no fer esment de l’anunci de la reunió del govern espanyol d’aquest divendres.

Pedro Sánchez s’ha equivocat volent portar el Govern d’Espanya a Barcelona el divendres 21 de desembre. La percepció que aquesta decisió provoca és la d’una decisió innecessària, que no ajuda gens a obrir les vies de diàleg que Pedro Sánchez diu que vol obrir. Una decisió que és llegida més aviat com una provocació que com un error.

El discurs polític, per ser creïble i tenir autoritat moral, ha d’anar acompanyat d’una política coherent de gestos i de fets. El 21D del 2018 ja ha portat tensió política i, tot i que el balanç de la visita del govern espanyol no el podem fer encara, és fàcil imaginar que deixarà un mal sabor i un clima polític més tensionat, tant a l’interior de la política catalana com entre els governs de Catalunya i Espanya.

Tenim tot el dret el 21D a sortir al carrer a protestar i mobilitzar-nos. Hem de fer sentir la nostra veu davant del Consell de Ministres. Hauríem de ser desenes de milers de persones als carrers de Barcelona el proper 21. Però no podem ser condescendents amb aquells que vulguin usar la violència. No podem justificar ni una cara tapada, ni una tanca llançada ni un contenidor cremant. No ens podem permetre que uns pocs centenars de persones ens malmetin en unes hores tot el camí recorregut aquests anys. Segur que ho sabrem fer. Serem molts i hi serem cívicament, sense caure en provocacions del desplegament policial que novament ens imposaran, pacíficament. Com l’1 d’octubre.

Llum als ulls i força al braç!

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark