traducció - translate - traducción

9.12.18

Mossos per la República reclama al Govern fer efectiva la independència "sense cap pas enrere"

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

El col·lectiu de policies catalans independentistes assegura que, fins aleshores, els Mossos continuaran sent un cos obligat a obeïr les instruccions de la justícia espanyola

Agents dels Mossos d'Esquadra
Agents dels Mossos d'Esquadra EUROPA PRESS
El col·lectiu Mossos per la República Catalana ha demanat al Govern de la Generalitat que "proclami la república, que la faci efectiva i no faci cap pas enrere" com a única manera d'alliberar la policia catalana de la justícia espanyola, a qui, com a policia judicial, ha d'obeïr mentre Catalunya continuï formant part de l'estat espanyol. En una sèrie de piulades publicades a Twitter, els policies independentistes descriuen el que anomenen "una estratègia contra Catalunya i l’independentisme" que consisteix a generar conflictes al país i justificar que l'Estat apliqui un pla semblant al Zona Especial Norte que, durant els anys 80, va emparar les accions repressives de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil al País Basc i Navarra "més intens i amb menys miraments".

Segons afirmen els Mossos independentistes, alguns sectors estan caient "de quatre grapes" en aquesta estratègia a causa, en part, de "la inoperativitat" del Govern que, "incomplint" el programa del 21-D, està portant la societat catalana "al límit i a la tensió". La solució, afirmen, és tornar a la "mobilització continua, persistent, i sobretot, multitudinària". Mossos per la República creu que el camí a seguir és "fer incontrolable l'Estat", i per això, consideren, "no fan falta 150 persones contra els Mossos, sinó centenars de milers al carrer, determinats i en actitud de resistència, que no d’atac", en referència a les imatges de violència que es van veure dijous passat a Girona i a Terrassa que, amb tot, admeten que els "dolen" i que "sempre" han "condemnat i criticat les males praxis" dins del cos.

En aquest punt, de fet, MpR demana a Govern i al Departament d'Interior que prengui mesures "contra actituds impròpies d'una policia democràtica" però, alhora, demana "responsabilitat a la població" i "originalitat" per ridiculitzar el feixisme i silenciar-lo com a reacció davant del seu creixement i la seva visibilització cada cop més gran. El feixisme, que identifiquen directament amb Vox, vol "la destrucció dels Mossos i les autonomies" i, malgrat això, ha defensat les actuacions polèmiques del cos. Això, afirmen els missatges, "diu molt de les intencions reals", que consideren que són "acabar amb la credibilitat" de la policia de la Generalitat per poder complir el seu objectiu d'eliminar-lo.
Càrregues policials dels Mossos contra manifestants
Càrregues policials dels Mossos contra manifestants a Terrassa, dijous passat   CRISTÓBAL CASTRO
El col·lectiu diu que aquesta estratègia està donant fruits ja que, a dia d'avui, "hi ha una opinió publica negativa contra la policia de Catalunya, no només per part dels que ens volen destruir i recuperar competències per part dels cossos Espanyols, sinó també per part de l’independentisme". En això, admeten, part del cos en té culpa. Són els qui, afirmen, estan "al servei de l'Estat":"filtracions", "membres provinents d'altres cossos", Mossos "simpatitzants de la ultradreta espanyolista", "sindicats al servei de l'unionisme"... Davant de tots aquests problemes, però, denuncien que el Govern no actua tot i que són "molt fàcils de desactivar". "Si realment [els governants] volen la República", sentencien, cal una policia "d'Estat" que defensi "la integritat i els drets dels ciutadans", és a dir, "fets".

Malgrat les exigències al Govern, però, també diferencien els problemes que pateix el cos que són responsabilitat directa de l'estat espanyol, com ara la pèrdua de "drets del funcionariat". Per a ells, "la clau de tot està en l’espoli constant d’Espanya". Per això reclamen que les protestes dels Mossos es dirigeixin "contra el Gobierno que s’encarrega de robar els diners de tots, que ens fa malviure per sota de les nostres capacitats". Catalunya, recorden, és la comunitat autònoma que té menys funcionaris per habitant, tot i tenir més serveis, i "Catalunya té un greu problema, i es diu Espanya".

L'efecte de la sobirania espanyola sobre Catalunya, creuen, afecta de manera molt concreta les vides dels catalans i, especialment, les dels Mossos: "mentre Espanya dirigeixi les nostres vides, hi seguirà havent conflicte i seguirem errant els culpables". Els Mossos, en concret, actuen com a "policia judicial sota ordres de la justícia espanyola" i, conclouen, mentre el Govern no faci passos valents cap al trencament definitiu i la República Catalana, el cos continuarà sotmès als designis d'una justícia que "persegueix humoristes, empresona demòcrates, prevarica i inventa delictes i que demostra la seva manca d’imparcialitat".


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark