traducció - translate - traducción

28.6.19

Tres diputats | Germà Capdevila

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

«L'Operació Valls va impedir que l'independentisme aconseguís l'Ajuntament de Barcelona. L'Operació Lliga busca foragitar-lo del Palau de la Generalitat»

Resultat d'imatges de 3 regidors de Valls

Germà Capdevila

Els ideòlegs del desembarcament a Barcelona de Manuel Valls s’autopromocionen aquests dies per la zona alta de la ciutat com autèntics genis de la política de nivell mundial. És igual que el resultat aconseguit no s’assembli gens a la proposta inicial que va seduir empresaris i patricis de la capital catalana. El que importa és que Barcelona no té un govern independentista, i és gràcies a ells.

Expliquen que quan van començar a detallar l’operació als prohoms que van finançar-la, molts els miraven amb incredulitat: tot un ex-primer ministre de França baixant de l’olimp de l’Aseemblée al fang de la política municipal. Doncs sí, no només Valls s’ha enfangat, sinó que ha buidat d’efectivitat el primer triomf republicà a Barcelona des dels anys 30 del segle passat.

Ara, com si d’una estafa piramidal es tractés, aitals gurus de la política redoblen l’aposta i tornen a vendre als mateixos grans homes i fortunes una jugada potser més agosarada, però amb un premi major: la Generalitat de Catalunya.

“Amb tres regidors hem aturat l’independentisme a Barcelona, amb tres diputats foragitarem l’independentisme de la Generalitat”, m’explicava molt excitat un dels spin-doctors de la maniobra Valls. Creuen que la majoria independentista és molt ajustada, i que tres escons són a l’abast d’una proposta “catalanista moderada” que pugui recuperar l’electorat orfe de partits com Unió Democràtica, i esgarrapi uns quants vots de convergents decebuts amb l’evolució dels esdeveniments.

Per aconseguir-ho, cal un important esforç econòmic i una àmplia cobertura mediàtica. No els faltarà ni una cosa ni l’altra. A Can Godó els mitjans del grup ja parlen de “La Lliga” com qui parla d’un partit consolidat, homologat i acceptat per la societat. És igual que de moment només existeixi en la imaginació d’uns quants: si se’n parla, existeix.

Uns quants membres de l’start system mediàtic unionista ja han estat convocats a sumar-s’hi i han acceptat de bon grat. Fins i tot algunes velles glòries del catalanisme peixalcovistahan trucar tot corrents per reclamar-hi un espai, pero la rebuda ha estat més aviat freda. “Guarda'ns d’incorporar al projecte alguns que no sumen sinó que resten”, expliquen a la sala de màquines de l’operació “Lliga”.


Mentrestant, l'independentisme no vol tornar a ensopegar amb la mateixa pedra. No és casual que, en simultani al llançament del globus sonda de la Lliga, de la Paperera de la Història hagi emergit un Artur Mas en plena forma, com un estendard cridat a reclamar que l’espai de la moderació encara té un lloc destacat dins la família independentista i que ell ha tornat per cuidar-lo. Ningú no cedirà ni un mil·límetre d’espai a la moderació impostada de la Lliga. Ens esperen moments polítics interessants.

Font: https://www.naciodigital.cat/opinio/19826/tres/diputats#.XRB42Td0hao.twitter

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark