traducció - translate - traducción

30.12.11

La nació també passa per TV-3 i Catalunya Ràdio

Benach: "La nació també passa per TV-3 i Catalunya Ràdio. Debilitar-les és el pitjor favor que podem fer a la llengua i a la cohesió"

"Ni la situació econòmica ni la política són favorables. Però una cosa no ens pot fer perdre l'altra".
Ernest Benach
L'expresident del Parlament català, Ernest Benach, ha lamentat que posar en risc "l'equilibri que s'ha anat aconseguint en els darrers anys quan sembla que encara hi ha solucions, és un autèntic drama" tot i que ha acceptat que "és obvi" que la CCMA "no pot quedar al marge de les mesures d'austeritat": "Personalment em sembla perfecte que hi hagi una alternativa privada i potent al país. És més, crec que es indispensable". 

Un sistema propi de mitjans públics que vertebri la indústria audiovisual del país, és qüestió de supervivència"


A l'article Si J.R. aixequés el cap Benach ha dit que "la millor defensa" que podem fer del català avui és que "formi part de la normalitat audiovisual de la societat del segle XXI" i s'ha preguntat per què a Catalunya "és tan difícil fer determinats debats al nostre país, amb tranquil·litat, serenor i generositat?". L'autor de l'article ha sentenciat que TV-3 i Catalunya Ràdio "són indispensables" per entendre la Catalunya del futur i ha conclòs que en la societat de la informació i el coneixement hi ha factors que "són més importants que abans" perquè "abans tenien una repercussió ínfima en l'economia, i ara la fan ballar com volen".


Tancar el canal HD és no entendre res de res perquè d'aquí dos anys tota la televisió serà en HD"


"Doncs bé ─ha continuat─, un sistema propi de mitjans de comunicació públics, que vetlli per la llengua del país, que treballi per la qualitat de la televisió i la ràdio, que vertebri la indústria audiovisual del país és qüestió de supervivència. Negar-ho [...] és negar l'essència de la nació". 



Finalment, l'expresident del Parlament ha lamentat les decisions de l'actual executiu en aquesta matèria: "Tancar avui dos canals significa tancar un múltiplex, i per tant la reciprocitat amb el País Valencià i les Illes serà una quimera i un autèntic desastre. Que TV-3 es vegi al País Valencià o a les Illes implica augmentar audiències i obrir mercat a la publicitat [...]. Tancar el canal HD és no entendre res de res, entre altres coses perquè la inversió per fer emissions d'alta qualitat ja està feta, i perquè d'aquí dos anys tota la televisió serà en HD".

FONT:

Share/Bookmark