traducció - translate - traducción

31.3.15

SOCIETAT CIVIL CATALANA, FULL DE RUTA VERS LA VIOLÈNCIA. AVÍS PER A EMBARCACIONS

Darrera hora: 

Societat Civil Catalana crida al vandalisme contra els símbols independentistes


El MEU POST, PUBLICAT ARA FA UN ANY.

Societat Civil Catalana: 'ERC és feixisme pur'

FONT: http://www.vilaweb.cat/noticia/4188876/20140502/societat-civil-catalana-erc-feixisme-pur.html

'Esquerra Republicana no és d'esquerra, és feixisme pur. És allò que era el carlisme'. Són declaracions de Josep Ramon Bosch, un dels fundadors de la plataforma cívica unionista Societat Civil Catalana al programa 'El Cascabel' de 13TV aquesta setmana. I afegeix: 'On és ubicada la gran força d'Esquerra Republicana? A Solsona, a Berga, per posar dos exemples', per aclarir després que són poblacions històricament carlistes. 'Esquerra mana on hi havia el carlisme', diu, per acabar recordant que Berga i Cervera, per exemple, 'són poblacions borbòniques, per molt que ara se'ns vulgui fer creure que Cervera era austriacista en una nova perversió de la història'. Vegeu-ho en aquest vídeo, a partir del minut 15.00:

Es dóna el cas, però, que Bosch acusa de carlisme Esquerra Republicana quan justament un altre dels membre fundadors de Societat Civil Catalana és Javier Barraycoa, secretari de Comunió Tradicionalista Carlista, que propugna que l'estat 'ha de reverir Déu com a suprem senyor i legislador', i que va homenatjar els soldats franquistes del Terç de Montserrat. Barrayoca, a més, fa poc, va participar en un acte del partit neonazi Democracia Nacional a Castelló de la Plana, on es va homenatjar la División Azul. Barraycoa va arribar a dir que ell no votava, perquè estava en contra les eleccions, com revelava l'article publicat per Andreu Barnils, 'Records de la darrera martingala'.




Josep Ramon Bosch també compara l'agressió a Pere Navarro amb la de la policia a un seguidor del Barça a Mestalla

En la mateixa entrevista de 13TV a Bosch, tant ell mateix com el presentador comparen l'agressió a Pere Navarro amb la que va patir un seguidor del Barça a Mestalla, quedant amb la cara marcada i plena de morats, per part de la policia espanyola. Diu Bosch, al minut 2.40 del mateix vídeo: 'Hi ha un victimisme per part del nacionalisme, perquè hi va haver una agressió o uns cops a un seguidor del Barça a València i es va organitzar un gran daltabaix a un poble de Girona, i Pilar Rahola es va manifestar contra la violència de la policia espanyola. I en canvi en el tema de Pere Navarro es vol menystenir, i és molt greu que s'agredeixi a al president del Partit dels Socialistes de Catalunya, que és un partit molt respectable.'
El presentador del programa arriba a dir que el jove agredit per la policia 'és d'una família de Cadaqués molt coneguda, d'independentisme acreditat, i per tant tenia motius per fer soroll'. I afegeix, sobre aquest jove: 'Ha trobat la cobertura mediàtica de l'independentisme i la cobertura oficial del senyor Mas i companyia. Ara agredeixen al cap del PSC i Homs diu que va amb el sou.'
Bosch sí que aclareix tant al presentador com als tertulians que a Catalunya no hi ha 'el clima de violència que es vol pintar des d'alguns mitjans'.

Andreu Barnils respon

FONT: http://m.vilaweb.cat/mailobert/4189002/benvolgut-josep-ramon.html

Benvolgut Josep Ramon: He vist que com a portaveu de Societat Civil Catalana divendres vas fer aquestes declaracions: 'Esquerra Republicana no és esquerra. ERC és feixisme pur. És allò que va ser el carlisme. On és situada físicament la gran força d'ERC? A Solsona. A Berga. Jo no dic que la gent de Solsona i Berga siguin feixistes. No ho dic pas, això. A més, el meu pare és de Berga. En aquestes poblacions, Solsona, Berga, a la Catalunya interior, és on mana ERC.'

Benvolgut Josep Ramon: Sàpigues que els feixistes van afusellar Lluís Companys, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, l'any 1940 a Barcelona. Hitler els hi va ajudar. Per una altra banda, ERC va obtenir l'espectacular xifra de 0 regidors al consistori de Berga a les últimes eleccions municipals. Dius que a Berga mana ERC?

Et felicito, fill.



Vídeo de l'acte de Democracia Nacional amb Barraycoa homenatjant la División Azul.

Benvolgut Josep Ramon: No es pot dir que carlisme i feixisme siguin la mateixa cosa. Depèn. Hi ha una branca del carlisme que és molt d'esquerres, autogestionària... i va a favor de la independència de Catalunya. En canvi, hi ha carlins amb vinculacions feixistes. Carlins com Javier Barraycoa. Precisament l'home amb qui tu has fundat Societat Civil Catalana.


Et felicito, fill.




Barraycoa, en un acte de Comunió Tradicionalista Carlista
Benvolgut Josep Ramon: No sé si saps per on vaig, però t'ho resumiré: aquí, feixista, ho deu ser ton pare. I t'ho demostraré. Ton pare es diu Josep Maria Bosch i Espinet, i és l'home que va pagar durant anys i anys una missa en honor de Francisco Franco a l'església de Santpedor, tal com informa el diari Regió 7, darrer paràgraf. Com deus saber prou bé, l'home també es va presentar per Fuerza Nueva a les eleccions de l'any 1980. Anava, per cert, de número 36 (al final de la pàg. 696 d'aquest curt pdf). I finalment, anys més tard, es va presentar pel partit racista Plataforma x Catalunya (poseu al cercador 'Espinet' en aquest pdf).

En fi, benvolgut Josep Ramon, si volies denunciar que hi havia catalans feixistes, deixa estar ERC i denuncia ton pare. Això sí, aleshores oblida't de 'et felicito, fill'.

Et saluda atentament,

a.

PS: L'entrevista sencera és molt interessant de mirar. Més enllà de l'estirabot, que com veus he trobat lamentable, dius coses inaudites en el camp de l'unionisme. Defenses la llengua catalana com ningú, per exemple, i dius que 'l'independentisme és majoritari i fa les coses ben fetes'. T'ho agraeixo. Això també t'ho volia dir. Moltes gràcies.



andreu.barnils


Share/Bookmark